besttourbooking.com
Haberler
18 Mart 2019 Pazartesi 10:44

Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz 18 Mart Çanakkale Zaferinin 104. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Yılmaz, Çanakkale, kardeşlerin zaferidir! dedi.

Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü
Yılmaz, “Çanakkale’de, dünyada eşi olmayan bir savaşın, dönemin imkânsızlıklarına rağmen milletin bağımsızlığı, onuru ve Vatanı uğruna hiçbir fedakârlıktan çekinmeyerek şehit kanlarıyla ilmek ilmek örülüp, destan destan büyüyen bir zafere dönüşmesinin yıldönümündeyiz.” dedi.

“Bu zafer, aynı cephede can verip, aynı mezarı paylaşan kardeşlerin zaferidir” diyen Başkan Yılmaz, “Ya Allah” diyerek 215 kiloluk top mermisini kaldıran, Balıkesirli Seyit Onbaşı’nın kuvveti ve imanıyla, “Sağ kolumu kaybettim. Zararı yok. Sol kolum var. Onunla da pekâlâ iş görebilirim” diyen Mehmet Çavuş’un aşkıyla beslenen büyük bir ruh ve tarihler boyunca unutulmaması gereken bir öğüttür. Çanakkale gibi İstiklal Harbi gibi büyük mücadelelerin, büyük fedakârlıkların üzerine inşa edilen ülkemizin bu öğüdü unutmaması ve o ruhu yaşatması boynunun borcudur. Çünkü bu vatan ve o ruh ve o öğüt, “Çanakkale geçilmez” dedirten ecdadımızın emanetidir. 

Bu duygu ve düşüncelerle,Bir ulusun kuruluş kıvılcımını yakan ve bu uğurda hiç düşünmeden canlarını ortaya koyan tüm aziz şehitlerimizi saygıyla anıyoruz! İfadelerini kullandı.

Begüm Sultan ÖZKURT