besttourbooking.com
Haberler
19 Temmuz 2023 Çarşamba 13:31

Çarşamba Ticaret Borsası (ÇTB) her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği muhasebe denetim sürecinin ilkini 2023 yılı Temmuz ayında başarıyla sonuçlandırdı. Periyodik olarak gerçekleşen denetimlerde her yıl olduğu gibi Bağımsız Denetçi Yeminli Mali Müşavirler tarafından Borsaya ait muhasebe kayıtlarının denetimi gerçekleştirildi.

ÇTB'nin Muhasebe Denetimi Başarıyla Tamamlandı

Çarşamba Ticaret Borsası, 2023 yılının Temmuz ayında Bağımsız Denetçi Yeminli Mali Müşavir Erdoğan Işık ve Haşim Kuş tarafından muhasebe kayıtlarının denetimini gerçekleştirdi. Mali Müşavir Işık, denetimlere dair hazırladığı detaylı raporu, 2023 yılının sonunda gerçekleştirilecek denetim ile birlikte ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz’a sunacağını ifade etti.


Borsada gerçekleştirilen muhasebe denetimi hakkında görüşlerini ifade eden ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, muhasebe denetiminin kendi iradeleriyle her yıl periyodik olarak gerçekleştirildiğini aktardı. 2023 yılının ilk denetiminin de önceki yıllarda gerçekleşen denetimler gibi başarıyla sonuçlandığını belirten Başkan Yılmaz, “Bizlerin talebi ve daveti üzerine düzenli olarak her yıl Borsa muhasebesini denetleyen Yeminli Mali Müşavirlerimiz, borsamıza ziyaret gerçekleştirmektedir. Gerçekleşen denetim ile Borsaya ait muhasebe kayıtlarının; bağlı olduğumuz kanun ve yönetmeliklere, mevzuata ve nizama uygunluk açısından denetimi gerçekleştirilmektedir. Tamamladığımız tüm denetimlerde olduğu gibi bu denetim de kurumsal yönetimin esaslarından olan kurumsal şeffaflık ilkesine dayalı olarak gerçekleştirilmiştir. Açık muhasebe yönetimi noktasında kendi muhasebe kayıtlarımızın denetimini gerçekleştirmek, Borsacılık faaliyetlerimizi ileriye taşımak hususunda bizler için büyük önem arz etmektedir” dedi.