besttourbooking.com
Haberler
16 Aralık 2022 Cuma 20:16

Çarşamba Ticaret Borsası (ÇTB) her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği muhasebe denetim sürecinin ikincisini 2022 yılı Aralık ayında tekrar başarıyla sonuçlandırdı. Borsanın muhasebe kayıtları her yıl olduğu gibi Bağımsız Denetçi Yeminli Mali Müşavir tarafından denetime tabi tutuldu.

ÇTB Muhasebe Denetimi Başarıyla Tamamlandı
Çarşamba Ticaret Borsası, 2022 yılı Ağustos ve Aralık ayında Bağımsız Denetçi Yeminli Mali Müşavir Erdoğan Işık tarafından tüm muhasebe kayıtlarını denetime tabi tuttu. Aralık ayında yapılan son denetimin ardından Mali Müşavir Işık, denetime dair hazırlanan detaylı raporu, ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz’a sundu.

Başkan Kazım Yılmaz, Borsada gerçekleştirilen muhasebe denetimlerinin kendi iradeleriyle periyodik olarak her yıl gerçekleştirildiğini aktardı. 2022 yılının son denetiminin de bir önceki denetimler gibi başarıyla sonuçlandığını belirten Başkan Yılmaz, “Bizlerin talebi ve daveti üzerine düzenli olarak her yıl Borsa muhasebesini denetleyen Yeminli Mali Müşavirimiz, borsamıza ziyaret gerçekleştirmektedir. Gerçekleşen denetim ile Borsaya ait muhasebe evraklarının tamamı; nizama, bağlı olduğumuz kanun ve yönetmeliklere uygunluk açısından denetime tabi tutulmaktadır. Yapılan tüm denetimlerde olduğu gibi bu denetim de kurumsal yönetimin esaslarından olan kurumsal şeffaflık ilkesine dayalı olarak gerçekleştirilmiştir. Açık muhasebe yönetimi noktasında kendi muhasebe kayıtlarımızı denetime tabi tutmak, Borsacılık faaliyetlerimizi ortaya koymak hususunda bizler için büyük önem taşımaktadır” dedi.