besttourbooking.com
Haberler
12 Mart 2019 Salı 10:40

İstihdam Seferberliği Bilgilendirme Toplantısı

İstihdam Seferberliği Bilgilendirme Toplantısı

Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sn.Ahmet YILMAZ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine başlatılan ve ‘’Burası Türkiye Burada İş Var’ sloganı ile yürütülecek  ‘İstihdam Seferberliği 2019’ hakkında yapılan yasal düzenlemenin Meclisten geçtiğini ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini, oda ve borsa camiası olarak bölgemizin ve ülkemizin ekonomisine ve geleceğine yatırım yapmaya devam ediyoruz, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası – Ticaret Borsası Bölgesel Kalkınma ve Proje Ofisimiz ve tüm personellerimiz ile hizmetinizdeyiz. Bütün gayretlerimizin hedefinde daha çok istihdam, daha çok üretim var. Bu yılın sonuna kadar çalıştırdığı kişiler haricindeki kişiler haricinde ekleyeceği her çalışan için devlet 773 TL lik sigorta primini kendisi ödüyor. Somut destek bu. Amacımız bu avantajları size izah etmek ve sizlerde uygun görürseniz bu istihdama katkıda bulunmak.


Burası Türkiye Burada İş Var’ sloganı ile yürürlüğe giren ‘İstihdam Seferberliği 2019’’un yeni istihdam sağlayan işverenlere önemli fırsatlar sunduğunu belirten Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sn.Ahmet YILMAZ, “21 Ocak’taki TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nda Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın iş dünyasına istihdam seferberliği çağrısında bulundu. Cumhurbaşkanımızın bu çağrısının ardından Hazine ve Maliye Bakanımız, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız ve TOBB Başkanımız 2 hafta boyunca yoğun bir şekilde çalışarak istihdam teşviklerini hazırladılar ve bunlara yönelik yasal düzenleme de hızla Meclisten geçti ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 25 Şubat 2019 tarihinde de TOBB Başkanımızın ev sahipliğinde Hazine ve Maliye Bakanımız, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız ile Oda ve Borsa Başkanlarımızın ve TOBB Sektör Meclisi Başkanlarımızın katılımıyla “Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla İstihdam Seferberliği 2019 kampanyası başlatıldı, Birincisi; nisan ayı sonuna kadar sağlayacağınız her ilave istihdamın tam 3 ay boyunca ücretini, sigorta primlerini ve vergisini devlet karşılıyor. Bu 3 ay boyunca işverenin maliyeti sıfır. 2.021 TL ücret ve 1.113 TL sigorta ve vergiler olmak üzere 3.134 TL’yi devletimiz karşılamış olacak. İşveren cebinden sıfır maliyetle yeni bir işsiz kardeşimizi işe almış olacak. Devamındaki 9 ay boyunca da devletimiz sigorta primlerini ve vergileri ödemeye devam edecek. Yani aylık 1.113 TL’yi devletimiz karşılayacak. Biz işverenler olarak sadece çalıştırdığımız kardeşimize ücretini ödeyeceğiz. İş alınacak kişi kadın, genç ve engelli ise 9 aylık süre 15 aya kadar uzamış olacak. Yine imalat sanayi ve bilişim sektöründe aylık 1.113 TL olan prim ve vergi teşviki 2.712 TL olarak verilecek. Buradan iş dünyasına çağrıda bulunuyorum. Gelin bu tarihi teşvikten yararlanın. Böyle bir teşviki hayata geçirdiği için hükümetimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

İstihdam seferliği hakkında konuşma yapan AK Parti Samsun Milletvekili Sn.Fuat KÖKTAŞ; Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası dayanışması ile gerçekleştirilen etkinlikleri yakından takip etmekte ve çalışmalarını takdir etmekteyiz. Kamu kurumu ve meslek örgütlerinin çalışmaları bölgemize ve ülkemize ivme kazandıracaktır. Ülke olarak dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasında olmamız lazım.  2023 hedeflerini biliyorsunuz. Büyük işletmelerimize ve küçük işletmelerimize de büyük işler düşüyor. Bizler bu hedefler doğrultusunda daha çok çalışmalı, daha çok üretmeliyiz. Eğer bir kalkınma hamlesi varsa bunda da hepimizin katkı ve emeği var. Devletimiz sıkıntılı günümüzde de yanımızda olduğunu bir kez daha gösteriyor. Eğer bir işveren işlerinde sıkıntı yaşadıysa, faaliyetleri durmuş ya da azalmışsa; çalışanlarının maaşı 3 ay boyunca Kısa Çalışma Ödeneği kapsamında İşsizlik Sigortası Fonu’ndan ödeniyor. Yani burada devletimiz işverene diyor ki, düzenini bozma, istihdamı koru. Türkiye’nin gücüne ve geleceğine güvenin. İstihdam Seferberliği 2019’a katılın, bu tarihi istihdam teşviklerinden faydalanın. En az bir işsiz vatandaşımızı işe alarak, hem işinizi geliştirin, hem ekonominin büyümesine katkınız olsun, hem de Türkiye’nin geleceğine yatırım yaparak, kazanan siz olun. Dünün en çok kazananları, Türkiye’ye yatırım yapanlar, Türkiye’de istihdam sağlayanlar oldu. Yarının en çok kazananları da, bugün Türkiye’ye yatırım yapanlar, insanımıza istihdam sağlayanlar olacak. Bu topraklarda bereketi ve umudu hiç kaybetmedik, kaybetmeyeceğiz, bizleri toplantıya davet eden Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sn.Ahmet YILMAZ ve bizlere ev sahipliği yapan Çarşamba Ticaret Borsası Başkanı Sn.Kazım YILMAZ’a teşekkür ederiz. Dedi.

Programa, AK Parti Samsun Milletvekili Sn.Fuat KÖKTAŞ, Çarşamba Belediye Başkan adayı Sn.Halit DOĞAN, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sn.Ahmet YILMAZ, Meclis Başkanı. Sn.Muharrem YARALI, Çarşamba Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sn. Ali TORAMAN, Oda-Borsa Meclis Üyeleri, oda genç ve kadın girişimciler kurulu üyeleri, Ziraat Odası Başkanı Sn. Muammer AYDEMİR, Muhtarlar Derneği Başkanı Sn. Veysel ODUNCU, Yağlı Tohumlar Kooperatif Başkanı  Sn. Cavit ATAY, Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Sn. Selahattin AKKUŞ, Bakkallar Odası Başkanı Sn. İsa ACAR, Berberler Odası Başkanı Sn. Ümit TAŞAN, Demirciler Odası Başkanı Sn. Kerim ÇAKIR, Kahveciler Odası Başkanı Sn. Erdal ÇALIŞKAN, Bakırcılar Odası Başkanı Sn. İsmail ÇELİK, Kunduracılar Odası Başkanı Sn. Osman AYDIN, Lokantacılar Odası Başkanı  Sn. Hasan GÜMÜŞ, Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Sn. Mustafa DÜNDAR, Marangozlar Odası Başkanı Sn. Kerim DİKKOL, Şoförler Odası Başkanı Sn. Musa BALA, Terziler Odası Başkanı Sn. Enver YILMAZ, Samsun Eczacılar Odası Çarşamba Temsilcisi Sn. Ömer BİR, Samsun Muhasebeciler Odası Temsilcisi Sn. Mahmut ÇEKİÇ, Kuyumcular Derneği Başkanı Sn. Cumhur KAYA, Baro Temsilciliği Sn.Mehmet DEMİREL, Genç İş Adamları Derneği Başkanı Sn.İbrahim ÖZTÜRK, Hal Başkanı Sn. Durmuş ÖZTÜRK, Çarşamba Emniyet Hizmetlerini Destekleme Derneği Başkanı Sn. Ali ARAT, Çarşamba Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Sn. Kerim DENİZ, Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Sn. Mustafa UÇAR, katıldı.

Programın devamında, 50 den fazla işçi çalıştıran ve istihdamlarını en fazla artıran, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı firmalara  ödülleri AK Parti Samsun Milletvekili Sn.Fuat KÖKTAŞ, kurum amirleri ve Sivil Toplum Örgütleri Başkanları tarafından takdim edildi.