besttourbooking.com
İlan ve Duyuru
2 Haziran 2023 Cuma 13:02

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Borsamıza iletilen E-34221550-720-5921 sayılı 01.06.2023 tarihli Azerbaycan Alat Serbest Ekonomik Bölgesi Tanıtım Toplantısı hk. konulu yazıda; 7 Haziran 2023 Çarşamba günü, 10.00-12.00 saatleri arasında, Ankara Sanayi Odasında, Azerbaycan Alat Serbest Ekonomik Bölgesi Tanıtım Toplantısı gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

Alat Serbest Ekonomi Bölgesi, 2020 yılında Bakü'de Hazar Denizi kıyısında yer alan Alat yerleşim alanında ticaret ve lojistik merkezi olarak kurulmuştur. Toplamda 858 hektar alana sahip olan bölgenin 198 hektarı kapsayan ilk bölümü 2022 yılında işletmeye geçmiştir. Bölge stratejik bir konumda bulunması nedeniyle Azerbaycan'ın petrol dışı sektörlerine yerli ve yabancı yatırım çekmeyi hedeflemektedir. Ayrıca söz konusu Bölgede faaliyet gösterecek olan yatırımcılara KDV, stopaj, kurumlar vergisi ve kişisel gelir vergisi muafiyeti, kâr transferinin serbest bırakılması gibi avantajlar sağlanacağı ifade edilmektedir.

Katılım sağlayacak olan firmaların aşağıda belirtilen internet adresinde yer alan kayıt formunu doldurması gerekmektedir.

Kayıt formu: www.aso.org.tr/form/alat-serbest-ekonomik-bolgesi-afaz-hakkinda-bilgilendirme-toplantisi316

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,