30 Mayıs 2023 Salı 11:34

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Sn. M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Tarım Kurulu Başkanı ve Rize Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Mehmet Erdoğan, Kurul üyeleri Çarşamba Ticaret Borsası Başkanımız Sn. Kazım Gürol Yılmaz, Konya Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sn. Mahmut Özkoç ve Gemlik Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Özden Çakır ile bir araya geldi.

Tarım Kurulu’ndan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na Ziyaret

Ziyarette Türkiye’de bulunan 365 oda ve borsayı tarımsal sektörde ki ilgili alanlarda temsil eden Tarım Kurulu’nun yürüttüğü faaliyetler istişare edildi.

Gerçekleşen toplantının ana başlıklarına değinen Başkan Yılmaz, “Tarım Kurulu'muzda ülkemizin tarımla ilgili sorunlarını konuşup değerlendirmeye devam ediyoruz. Kurul olarak ilgili raporlar hazırlayıp, ilgili Bakanlık, kamu kurum ve kuruluşlarla paylaşıp, tarımla ilgili sorunlara çözüm önerileri getirdik” dedi.

Başkan Yılmaz, Karadeniz Bölgesinin ve Çarşamba’nın tarımda en önemli geçim kaynağı olan fındık sektörünün sorunlarının çözümünde Tarım Kurulunun önemli bir araç olduğunun da altını çizdi.