23 Ekim 2021 Cumartesi 14:28

Türkiyenin her yöresinden binlerce ürünün ziyaretçilerle buluştuğu Antalya Ticaret Borsası ev sahipliğinde ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) desteğiyle, Antalya ANFAŞ Fuar ve Kongre Merkezinde bu yıl 11incisi düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarıda (YÖREX) Samsun ve Çarşambanın ürünlerine ziyaretçilerin ilgisi yoğundu.

YÖREX’te Samsun Rüzgarı Esti

‘Sizin Oraların Nesi Meşhur’ sloganı ile Türkiye’nin her yerinden binlerce ürünün buluştuğu 20-24 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen 11. YÖREX Fuarı ziyaretçi akınına uğradı. Fuarda Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın (STSO) önderliğinde Samsun Oda ve Borsaların destekleriyle açılan dev Samsun standına ziyaretçilerin ilgisi yoğun oldu. Fuarın açılışına katılan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Valisi Ersin Yazıcı ve Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı başta olmak üzere İl ve İlçe Oda-Borsaları, her yıl olduğu gibi bu yıl da Samsun standına yoğun ilgi gösterdi.

Yöresel Ürünler Fuarına Büyük İlgi

Fuar açılışının ardından Samsun standını ziyaret edenlerin başında TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı ve diğer Oda ve Borsa Başkanları geldi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Çarşamba Ticaret Borsası (ÇTB) Başkanı Kazım Yılmaz, Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı ve Samsun Oda ve Borsa Başkanları ile Samsun standında bir araya geldi. Samsun’un Yöresel Ürünlerinin de ikram edildiği görüşme ardından Hisarcıklıoğlu bir süre Oda ve Borsa Başkanları ile sohbet etti.

Samsun standında sergilenen Çarşamba yöresine ait fındık ve kıvratma, Bafra’nın nokulu, içi kaymaklı lokumu, pidesi, pirinci, Vezirköprü’nün semaveri, Terme’nin pirinci ile Samsun lokumu ve simidi gibi çeşitli yöresel ürünler bu yıl da ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Çarşamba’nın çiğ iç fındığı, stant alanında pişirilen Samsun simidi ile Bafra pirinç pilavı ve pidesi fuara gelen ziyaretçilere ikram edildi. Bunun yanı sıra ziyaretçilere, Samsun Coğrafi İşaretli ürünlerinden oluşan tanıtım broşürleri de dağıtıldı.

Çarşamba Ticaret Borsası Her Sene Olduğu Gibi Yine Yöresini Temsil Etti

Samsun ve ilçeleri olarak onbir yıldır YÖREX’e katılım sağlayarak Karadeniz bölgesinin ve Samsun’un ürünlerini tanıttıklarını ifade eden Çarşamba Ticaret Borsası Başkanı Kazım Yılmaz, “Çarşamba olarak her yıl YÖREX’e katılım sağlamak Borsamız için önem arz ediyor. Sayın Salih Zeki Murzioğlu’nun öncülüğünde Samsun’un Oda ve Borsaları olarak hep birlikte fuara katılıyor ve Yöresel Ürünlerimizi ziyaretçilerle buluşturuyoruz.  Çarşamba’nın Fındığını, Türkiye’nin kuzeyinden getirerek fuarda buluşan Oda ve Borsalara ve değerli ziyaretçilerimize ikram ve hediye ederek tanıtıyoruz. Ürünlerimizi Türkiye’nin her yerinden katılımcılarla buluşturmak ve Dünya Ticaretine açmak bizler için çok önemli. Samsun Oda ve Borsaları olarak bu gayret ve çaba içerisindeyiz” dedi.

Fuarda, Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz’a; Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Zeren, Borsa Meclis Üyeleri Nurettin Öztekin ile Mehmet Çalışkan ve Borsa Genel Sekreteri Sercan Yaşar eşlik etti.

#YÖREX #YÖRESELÜRÜNLERFUARI #ANTALYA #TOBB #SAMSUN #FINDIK #KIVRATMA #PİRİNÇ #PİLAV #NOKUL #LOKUM #SİMİT #BAFRASİMİDİ #ÇARŞAMBASİMİDİ
YÖREX’te Samsun Rüzgarı EstiYÖREX’te Samsun Rüzgarı EstiYÖREX’te Samsun Rüzgarı Esti
YÖREX’te Samsun Rüzgarı Esti