Haberler
23 Temmuz 2015 Perşembe 10:23

15.05.2015 tarihinde, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğünde gerçekleştirilen ilgili kurum ve kuruluşların katıldığı toplantıda, TS 2974 Buğday standardında, ekmeklik buğdayların protein oranının Sınıf 1 için 13,5 ve üzeri, Sınıf 2 için 12,5-13,4, Sınıf 3 için 11,5-12,4, Sınıf 4 için 10,5-11,4 olması konusunda mutabakata varılmıştır.

Ts 2974 Buğday Standardında Ekmeklik Buğdayların Protein Oranları
Enstitümüzde henüz teknik komiteler çalışmalarına başlamadığı için TS 2974 Buğday standardında bu tadilat gerçekleştirilememiştir.

Teknik komiteler çalışmaya başladıkları zaman TS 2974 Buğday Standardında yer alan ekmeklik buğdayların protein oranı; Sınıf 1 için 13,5 ve üzeri, Sınıf 2 için 12,5-13,4, Sınıf 3 için 11,5-12,4, Sınıf 4 için 10,5-11,4 olarak tadil edilecektir.