7 Temmuz 2022 Perşembe 14:41

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) arasında imzalanan protokole göre Türkiyenin 154 İlçesine 154 yeni okul kazandırma projesi kapsamında Samsun Çarşambada yaptırılacak okul için yer tahsisi tamamlandı.

TOBB ve ÇTB’den Çarşamba’ya Okul

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) arasında geride bıraktığımız Şubat ayı içerisinde imzalanan Ulusal Eğitime Katkı Protokolü kapsamında Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından imzalanan protokol ile Türkiye’de 154 ilçeye, 154 yeni okul kazandırılacak. Samsun Çarşamba’da hayata geçirilecek okul kapsamında Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çarşamba Ticaret Borsası (ÇTB) çalışmalara başladıklarını duyurdu.

TOBB’dan Eğitime 3,5 Milyar TL’lik yatırım

Ulusal Eğitime Katkı Protokolüne ilişkin açıklamalarda bulunan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin başlıca meselesinin eğitim olduğuna yürekten inandıklarını vurgulayarak TOBB olarak bugüne kadar eğitime yaptıkları yatırımların 3 milyar 587 milyon TL’ye ulaştığını ifade etti. Hisarcıklıoğlu, Protokol kapsamında hayata geçirilecek okulların tüm İlçelere, Oda / Borsalara ve öğrencilere hayırlı olmasını diledi.

TOBB’dan Çarşamba’ya Okul Projesi

TOBB tarafından Ulusal Eğitime Katkı Protokolü kapsamında Çarşamba’ya yaptırılacak olan okul için çalışmalara başladıklarını ifade eden Çarşamba Ticaret Borsası Genel Sekreteri Sercan Yaşar, Okulun yapılacağı arazide Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, ÇTB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şevket Zeren, ÇTB Meclis Başkanı Hacı Toraman ve Yönetim Kurulu Üyesi Sezai Atsan ile incelemelerde bulunduklarını kaydetti.

Yaşar; Okulumuz İlçemize ve Çocuklarımıza Hayırlı Olsun

Proje hakkında yapılan çalışmalardan bahseden Yaşar, “Çatı Kuruluşumuz TOBB, Türkiye’de eğitime büyük katkılar sağlamaya devam ediyor, bu kapsamda tüm il ve ilçelerimizde çeşitli kapasitelerde yaptırılacak okulların çalışmaları başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yaptığımız değerlendirmeler sonucunda Çarşamba’ya kazandırılacak ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği adını taşıyacak okulumuzun Çarşamba’nın birçok okulunun bulunduğu güvenli bir bölgeye yaptırılmasına karar verildi. En kısa sürede okulumuzu tamamlayıp öğrencilerimizle buluşturmayı amaçlıyoruz. Eğitime ve Çarşamba’ya sundukları katkılardan ötürü başta TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere tüm TOBB heyetine teşekkürlerimizi sunuyor, okulumuzun ilçemize, çocuklarımıza ve üyelerimize hayırlı olmasını diliyoruz” ifadelerine yer verdi.

TOBB ve MEB tarafından hayata geçirilen protokol ile Çarşamba’ya 3500 metrekarelik bir alana yapılacak orta okulun 6 derslikli anaokulu TOBB tarafından yaptırılacak.

TOBB ve ÇTB’den Çarşamba’ya OkulTOBB ve ÇTB’den Çarşamba’ya OkulTOBB ve ÇTB’den Çarşamba’ya OkulTOBB ve ÇTB’den Çarşamba’ya Okul