13 Ağustos 2018 Pazartesi 15:26

Samsunda faaliyet gösteren Organize Sanayi Bölgeleri ve küçük sanayi siteleriyle ilgili Ekonomi Toplantısı Vali Osman Kaymakın başkanlığında Ortak Akıl, Ortak Payda sloganıyla gerçekleştirildi.

Samsun İçin, Ortak Akıl, Ortak Payda Toplantısı Gerçekleşti.
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nı temsilen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kadir Beytekin’in katıldığı toplantıda konuşan Vali Osman Kaymak, “İlimiz genelindeki Organize Sanayi Bölgelerinde faaliyet gösteren 162 işletmede 8 bin 549 çalışan istihdam edilmektedir. 161 hektar üzerine kurulu olan Samsun Merkez OSB'de faaliyet gösteren 76 firmada 6 bin 553 kişi çalışmaktadır. Samsun il genelinde faal bulunan 18 küçük sanayi sitesindeki 8 bin 326 işletmede 23 bin 495 çalışan istihdam edilmekte olup, 5 küçük sanayi sitesinin ise kuruluş çalışmaları devam etmektedir. Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşu anketi 2017 yılı araştırmasına göre ilk 500 içinde ilimizden 3 firma, ikinci 500 içinde ise 6 firma bulunmaktadır” dedi.

SANAYİCİ YER SIKINTISI ÇEKİYOR

‘Samsun için ortak akıl, ortak payda’ düsturuyla hareket ettiklerini ifade eden Vali Kaymak, “Samsun bugüne kadar kentleşme, spor, turizm ve sağlık alanında güzel gelişmeler kat etti ama sanayileşme ve istihdam konusunda çok iyi yerde değiliz. Bir yıllık Samsun Valisi olarak tespitim, sanayicimizin gerçekten yer sıkıntısı çektiğidir. Bizler Samsun’da yatırım yapmak isteyen bir sanayiciye yer bulamaz ve onu başka bir ile gönderirsek bunun vebali biz yöneticilerin üzerinde olur. İlimizde daha çok yatırım, daha çok istihdam yapılması için gerek OSB, gerekse küçük sanayi siteleriyle ilgili yer sorununu çözmemiz lazım. Bütün şehir, sanayileşme ve istihdam konusunda ortak bir fikre varırsa, yol almak çok daha kolay olur” diye konuştu.

SAMSUN TSO’DAN SUNUM

Toplantı, Samsun Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Altunsoy ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Necmi Alıç’ın sunumları ve karşılıklı görüş alışverişiyle devam edildi. Toplantıya ayrıca; Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Vali Yardımcıları Hasan Öztürk ve Sezgin Üçüncü, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar,  kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz,  Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Servet Zeren,  OSB ve küçük sanayi sitelerinin yöneticileri ile STK temsilcileri katıldı.
Samsun İçin, Ortak Akıl, Ortak Payda Toplantısı Gerçekleşti.