besttourbooking.com
Haberler
9 Ocak 2018 Salı 14:18

İhracatın arttırılması ve farklı pazarların keşfedilerek bu pazarlarda aktif roller alınması amacıyla Çarşamba Ticaret Borsası ile Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası temsilcileri Gürcistana iş gezisi düzenledi.

Oda/borsa Gürcistan’a İş Gezisi Düzenledi.
Gürcistan’ın Batum Şehrine gerçekleşen geziye: Çarşamba Ticaret Borsası Başkanı Kazım Yılmaz, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz ile Oda ve Borsa Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Programın ilk gününde Türk Büyük Elçiliği ziyaret edildi. Çarşambalı Oda/Borsa heyeti Türk Büyük Elçiliğinde Ticaret Ateşesi Mikail Develioğlu ile bir araya geldi. Türkiye ile Gürcistan arasında ki ticari ilişkiler hakkında bilgiler veren Ateşe Develioğlu ile karşılıklı olarak fındık üretimi ve fındık yatırımları, bölgede üretilen tarım ürünleri hakkında fikir alışverişi yapılarak hangi ürünlerin ticaretinin yapılabileceği değerlendirildi.

Heyet ikinci gün, Batum’da Acara Ekonomi Bakanı Ramaz Bolkavadze, Acara Ekonomi Bakan Yardımcısı KonstantineMegrelişhvili ve Acara Ticaret Odası Başkanı Tamaz ile Çarşambalı İş Adamlarının onuruna verilen yemekli programda toplandı. Burada da karşılıklı ticaret konuşuldu. Ayrıca Çarşamba Ti̇Caret ve Sanayi Odası ile Acara Ti̇Caret ve Sanayi Odası arasında kardeş oda protokolü imzalanması kararlaştırıldı.

Çarşambalı İş Adamları, Acara Ekonomi Bakanlığı ve Acara Ti̇Caret Odasının davetlisi olarak gittikleri Gürcistan / Batum ‘da Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk’e ait Euphoria Otelde onurlarına verilen yemekte bir araya geldiler.

Karşılıklı ticaretin konuşulduğu toplantıda Galip Öztürk, “Çarşamba Ticaret Borsası Başkanı Sayın Kazım Yılmaz, Ticaret Oda Başkanı Sayın Ahmet Yılmaz ve arkadaşlarını Batum'da misafir etmekten onur duydum” dedi. Çarşambalı heyette misafirperverliğinden dolayı Öztürk’e ayrı ayrı teşekkür ederek hatıra fotoğrafları çekindiler.

İş gezisi sonrası konuşan Çarşamba Ticaret Borsası Başkanı Kazım Yılmaz, “bölgenin ekonomisine katkı sağlamak, üyelerin dış pazarlara açılmaları, ihracatlarını arttırmaları, farklı ürünleri farklı bölgelere ihraç edebilmelerini yerinde görmeleri fırsatını sunarak, ticareti dış pazarlara teşvik etmek ve Gürcistan ile iş birliği imkânlarının geliştirilmesi amacıyla Odamız ve Borsamız ile ortak İş gezisi düzenledik. Çok verimli geçen programlar sonrasında Acara Ekonomi Bakanlığı ve Acara Ticaret Odasının temsilcilerine ve hemşerimiz Sayın Galip Öztürk’e misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederiz” dedi.
Oda/borsa Gürcistan’a İş Gezisi Düzenledi.
Oda/borsa Gürcistan’a İş Gezisi Düzenledi.
Oda/borsa Gürcistan’a İş Gezisi Düzenledi.