besttourbooking.com
Haberler
22 Nisan 2017 Cumartesi 13:16

Çarşamba Ticaret Borsası Başkanı Kazım Yılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 97. Yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yılmaz mesajında: Milletimizin egemenlik tarihi kutlu olsun dedi.

Milletimizin Egemenlik Tarihi Kutlu Olsun 2017
Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi olan 23 Nisan 1920 tarihinin tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan edildiğini de vurgulayan Çarşamba Ticaret Borsası Başkanı Kazım Yılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 97. Yıldönümü ve TBMM’nin açılış tarihi olması sebebiylede,  milletimizin egemenlik tarihi kutlu olsun” dedi.

Başkan Yılmaz, “23 Nisan 1920 tarihi, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu gün olarak tarihe yazılmıştır. 23 Nisan Türkiye’de demokrasi ve cumhuriyetin temelinin atıldığı tarihtir. Bu gurur gününün, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza da armağan edilmesi ile dünyada ilk kez kutlanan çocuk bayramı, bu milletin geleceğine verdiği önemi de resmen ispatlamıştır.  23 Nisan dünyanın tek çocuk bayramıdır. Bugünün Türkiye’sinde çocuk olanlar yarının Türkiye’sinde ülkeyi yönetenler olacak ve bu cennet ülkemizi geleceğe taşıyacaklardır.  Türkiye Cumhuriyeti’ni daha ileriye götürecek olan çocuklarımızın ve milletimizin bu mutlu, gurur günü kutlu olsun” ifadelerini kullandıktan sonra Atatürk’ün 1922 yılında ki şu sözünü kullanarak mesajını tamamladı:

“23 Nisan, Türkiye milli tarihinin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır. Bütün bir düşmanlık dünyasına karşı ayağa kalkan Türkiye halkının, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni meydana getirmek hususunda gösterdiği harikayı ifade eder”.

Ahmet Naci KILAVUZ