besttourbooking.com
Haberler
30 Mart 2017 Perşembe 13:12

Çarşambalı Girişimcilere, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıçın katıldığı tören ile belgeleri verildi.

Girişimciler, Bakan Kılıç’ın Katıldığı Tören ile Belgelendi!
Çarşamba Ticaret Borsası, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle oluşturulan Bölgesel Kalkınma Proje Ofisi tarafından Samsun İŞKUR İl Müdürlüğü ve KOSGEB ortaklığıyla düzenlenen 6.ve7. Uygulamalı Girişimcilik Kursu tamamlandı. Bu gruptaki 50 kursiyer geleceğin iş kadınları ile geleceğin iş adamları olmak üzere belgelerini aldı. Belge töreni Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) toplantı salonunda gerçekleşti. 

ÇTSO Toplantı Salonu'nda düzenlenen sertifika törenine, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Ak Parti Çarşamba İlçe Başkanı Halit Doğan, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, Çalışma ve İş Kurumu Samsun İl Müdürü Haşim Meydan, SGK Samsun İl Müdürü Ünal Kaya, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Muharrem Yaralı, Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri Fikriye Pekşen ile Nejla Tak, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası ve Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim ve Meclis üyeleri ve davetliler katıldı.

BAŞARILARINI VE PROJELERİNİ ANLATIP TEŞEKKÜR ETTİLER

Sertifika töreninde konuşan, önceki girişimcilik eğitimi kursiyerlerinden işini kuran davetliler, yeni belge alan arkadaşlarına kendi başarılarını anlattılar. “Yeter ki dürüst ve çalışkan olalım var olan kurumlar, KOSGEB ve devletimiz kesinlikle bize yardımcı oluyor, bu yardım ve destekler de ortada. Bizler işlerimizi kurduk” dediler.

TEBRİK EDİP BAŞARI DİLEYİP BİLGİLER VERDİLER

Törende konuşan Çarşamba TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yılmaz, uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin, girişimcilerin ufkunu açtığını ve işlerini daha profesyonel bir şekilde kurmayı öğrettiğini ifade ederek, Çarşamba’nın ekonomik kalkınmasının, yeni kurulacak işletmeler ve mevcut işletmelerin büyümesiyle mümkün olacağını söyledi. Yılmaz, “Samsun İŞKUR ve KOSGEB müdürlüğümüze teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yeni girişimcilerimizin açacağı işletmelerin ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum, Allah yolunuzu açık etsin”  dedi. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Haşim Meydan’da: “Sertifikalarını alacak arkadaşlarımıza iş hayatlarında başarılar diliyorum” diyerek, Samsun’da ki iş istihdamı hakkında bilgiler verdi. Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’da konuşmasında özellikle gençlerin yeni kurdukları işletmeler ile  ilçeye ve ülke ekonomisine kattıklarının altını çizerek, girişimcileri tebrik etti.

BAKAN KILIÇ: “GENÇLERİMİZİ HER ZAMAN DESTEKLEMEYE HAZIRIZ”.

Açılış konuşmalarının ardından söz alan, alkışlarla karşılanan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, girişimcileri ve katılımcıları selamlayarak sözlerine başladı. Çarşamba ve Samsun'a yaptıkları hizmetlere değinen Bakan Kılıç, “Özellikle organize Sanayi'nin Çarşamba'ya çok değer katacağını biliyoruz. Özelikle bölgeye üretim ve istihdam konusunda büyük katkı sağlayacaktır. Değerli girişimcilerimizde bu gün hak ettikleri belgeleriyle işlerini kuracaklar ve istihdam oluşturacaklardır. Hepinize başarılar diliyorum. Oda ve Borsamızın yaptığı çalışmaları yakından takip etmekteyiz. Gençlerimizin çalışmalarını her zaman desteklemeye hazırız ve bu anlamda elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Sizleri tebrik ediyorum” dedi.

Törende, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarıyla tamamlayan 50 kadın ve erkek girişimci sertifikalarını katılımcıların elinden aldılar. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ında törene katılması ve girişimcilere belge dağıtması renkli görüntüler oluşturdu. Katılım belgeleri verilen girişimciler bu belgeleri ile projelerini hayata geçirebilmek için ilgili kurumlara hibe ve destek için başvuruda bulunabilecekler. Ayrıca program sonunda günün hatırası olarak pasta da kesildi.

Ahmet Naci KILAVUZ
Girişimciler, Bakan Kılıç’ın Katıldığı Tören ile Belgelendi!
Girişimciler, Bakan Kılıç’ın Katıldığı Tören ile Belgelendi!
Girişimciler, Bakan Kılıç’ın Katıldığı Tören ile Belgelendi!
Girişimciler, Bakan Kılıç’ın Katıldığı Tören ile Belgelendi!
Girişimciler, Bakan Kılıç’ın Katıldığı Tören ile Belgelendi!