besttourbooking.com
Haberler
19 Ekim 2017 Perşembe 13:58

Çarşamba Ticaret Borsası Başkanı Kazım Yılmaz, fındık ürünü için açıklamalarda bulundu. Yaptığı değerlendirmelerde, süreci bir zincir olarak ele alan Yılmaz, ilk halka için öncelikle kaliteli fındık üretmeliyiz dedi.

Fındığa Birlikte Sahip Çıkalım
Orta Karadeniz Bölgesi'nin önemli bir geçim kaynağı olan fındık son dönemlerde fiyat yüzünden üreticinin tepkisini çekiyor. Ağustos ayında ki 2017 hasadından sonra ise Tarım Bakanlığı tarafından borsaların fındık fiyatı açıklamaları engellenmişti.

Bölgenin önemli gelir ve geçim kaynağı olan fındık için Borsa Başkanı ve İhracatçı Kazım Yılmaz ekonomik süreçte ki basamaklar için öncelikle üreticiye seslendi. İlk aşamada üreticinin fındığa kendinin sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Yılmaz: " Daha kaliteli fındık üretmeliyiz. Ürünümüzün yüzde sekseni Türkiye'den bildiğiniz gibi ihraç olmaktadır. Kaliteli fındık elinde olan bilinçli üretici, daha talep edilen olacaktır. Üretici kaliteli fındık üretmezse alan olmayacak , satmak isteyende satamayacak , ne üretici ne zahireci nede ihracatçı beklediğini bulamayacak" diye konuştu.

Ahmet Naci Kılavuz
Fındığa Birlikte Sahip Çıkalım
Fındığa Birlikte Sahip Çıkalım