besttourbooking.com
Haberler
16 Şubat 2018 Cuma 14:28

Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, fındık üreticilerine seslenerek, ürünlerini mutlaka tarım sigortası yaptırmaları konusunda uyararak, 10 Mart 2018e kadar TARSİMe başvuru yapabileceğini hatırlatıp, Değerli üreticilerimiz, risklere karşı fındığınızı sigortalatınız dedi.

Değerli Üreticilerimiz, Risklere Karşı Fındığınızı Sigortalatınız
Borsa Başkanı Kazım Yılmaz, yaptığı açıklamada, üreticilerin zirai don, fırtına, heyelan ve kuraklık riskine karşı Tarım Sigortaları Havuzu'na (TARSİM) başvurarak bahçelerini sigortalatmaları gerektiğini söyledi.

Üreticilerin 10 Mart'a kadar TARSİM'e başvuru yapabileceğine işaret eden Yılmaz, tarım sigortasının fındık üreticileri için son derece önem arz ettiğini ifade etti.  Kazım Yılmaz, önceki yıllarda yaşanan afetlerden dolayı binlerce üreticinin çok ciddi zarara uğradığını belirterek, özellikle 2014 yılında yaşanan zirai don nedeniyle üreticilerin neredeyse çoğunun mağdur olduğunu kaydetti.

Bu kış hava sıcaklıklarının yüksek olduğuna dikkat çeken Yılmaz, "Bölgemizde kış mevsiminin bahara sarkması gibi bir endişe söz konusu. Bu nedenle üreticilerimizin zirai don tehlikesiyle karşı karşıya kalmamak için mutlaka bahçelerine sigorta yaptırmaları gerekmektedir." dedi.