besttourbooking.com
Haberler
19 Mart 2014 Çarşamba 17:48

Samsunun Çarşamba ilçesinde düzenlenen ‘Tarım Ve Hayvancılığın Sorunları ve Çözüm Önerileri konulu tarım çalıştayı yapıldı. Toplantıya katılan Milletvekili Tülay Bakır, Çarşambada tarım ve hayvancılığını bu birliktelikle daha çok geliştireceğiz. dedi.

Çarşamba’da “ Tarım Çalıştayı ” Yapıldı.
Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası ve Çarşamba Ticaret Borsası işbirliği ile düzenlenen Çalıştay; Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, Borsa Meclis Kurulu Üyesi ve Çarşamba Hal Başkanı Mehmet Arslan, Borsa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şevket Zeren, Gıda Tarım ve Hayvancılık Samsun İl Müdürü Kadir Güven, siyasi parti temsilcileri, Çarşamba, Salıpazarı ve Ayvacık ilçelerinin Tarım ilçe müdürleri, Ziraat odası başkanları, tarım ilaçları bayileri, Ziraat odalarının tarım danışmanları, üretici birlik başkanlarının katılımıyla Çarşamba Kaymakamlığı İlçe Milli eğitim müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşti.

PROJELERİNİZİ BEKLİYORUZ

Toplantıda konuşan Samsun Milletvekili Prof Dr. Tülay Bakır, tarım ve hayvancılık alanında yapılan çalışmaların önemine değindi. Milletvekili Tülay Bakır, “ Bugün ülkemizde Tarım Bakanlığımız üniversiteleri bile kıskandıracak ölçüde bilimsel çalışıyor. Samsun için konuşursak arazilerin toplulaştırılması, iyi tarım uygulamalarının yaygınlaşması gerekiyor. Milletvekili olduğum dönem içinde tarım ile ilgileneceğimi ilan etmiştim. Çünkü bölgemiz Samsun bölgemiz iki verimli ovası ile tarım alanında ülkede sıradadır. Yaptığımız ürünlerin katma değerini arttırmak için tarım sanayisi önemli. Hükümetimiz bu konuda önemli adımlar attı. Tekkeköy ve Bafra'da olan gıda sanayisinin Çarşamba'da da olması gerekiyor. Bölgemizde bazı ürünler dikkat çekmeye başladı. Bu konuda benim özellikle üzerinde durduğum, ipek böceği yetiştiriciliğidir. Mantar üretimi konusunda gelişmeler kaydettik.  Bugün bu konularda neler yapabileceğimizi daha net göreceğiz. Çarşamba’da tarım ve hayvancılığını bu birliktelikle daha çok geliştireceğiz. Her zaman söylüyorum tarım projeleriniz ile bizlere gelin” diye konuştu.

Çarşamba Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz’da yaptığı konuşmada, ilçede tarıma dayalı sanayi konusunda neler yapılabilir? Bunları konuşmak istedik."Daha öncesinde ilçemizde kurmayı planladığımız Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi konusunda bazı adımlar attık. Sayın Milletvekilimiz Tülay Bakır bu konuda bizlere desteklerini sundular.

Konuşmaların ardından Çarşamba, Salıpazarı ve Ayvacık Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe müdürleri tarafından sunumlar yapıldı.