besttourbooking.com
Haberler
6 Aralık 2016 Salı 12:43

Çarşambada düzenlenen törenle, 5. Grup Girişimcilere belgeleri verildi.

Çarşamba’da Girişimciler Belgelendi
Çarşamba Ticaret Borsası, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle oluşturulan Bölgesel Kalkınma Proje Ofisi tarafından Samsun İŞKUR İl Müdürlüğü ve KOSGEB ortaklığıyla 5.Girişimcilik Kursu düzenledi. Başvuruda bulunan kişilerden seçilen 25 kursiyer geleceğin iş kadınları geleceğin iş adamları olmak üzere kursu başarıyla tamamlayarak belgelerini katılımcıların ellerinden aldı. Belge töreni Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) toplantı salonunda yapıldı. 

Belge töreni Kalkınma Proje Ofisi Müdürü ve Kurs Eğitmeni Ayfer İlhan’ın açılış konuşması ile başladı. İlhan katılımcılara teşekkür ederken kursiyerleri de tebrik etti.

BAŞARILARINI-PROJELERİNİ ANLATTILAR

Sertifika töreninde konuşan, önceki girişimcilik eğitimi kursiyerlerinden işini kuran davetliler, yeni belge alan arkadaşlarına kendi başarılarını anlattılar. “Yeter ki dürüst ve çalışkan olalım var olan kurumlar, KOSGEB ve devletimiz kesinlikle bize yardımcı oluyor, bu yardım ve destekler de ortada. Bizler işlerimizi kurduk” dediler. Söz alan mevcut kursiyerlerde yapmak istedikleri işleri ve projelerini katılımcılarla paylaştılar.

TEBRİK EDİP, BİLGİLER VEREREK, BAŞARI DİLEDİLER

Programda konuşan ÇTSO Başkanı Ahmet Yılmaz; ‘Gayretli çalışmalarınızın sonucunda belgelerinizi almaya hak kazandınız. Girişimci sayımızı arttırmaya yönelik kurslarımız, Çarşamba ve çevre bölgelerin kalkınmasına yol açacağı temennisi ile devam edecektir. Kurslarımızın, sizlerin de yapacağı yenilikçi yatırımlara öncül olmasını hedeflemekteyiz. Kurs sonrasında da başarılarınızın devamını diliyorum” dedi. “Sizlerin de bildiği gibi bu eğitimler yeni işyerlerinin açılmasına ve yeni istihdam alanları oluşmasına katkı sağlamaktadır” diyen Samsun İŞKUR İl Müdürü Vekili Sait Gül, İŞ-KUR olarak istihdamın her zaman destekçisi olduklarını söyleyerek kurulacak yeni işyerlerinde İŞKUR olarak işletmelerin nasıl yanlarında olduğunu anlattı. Ülkemizin kalkınması için en büyük görevin üretmek olduğunu vurgulayan KOSGEB Samsun İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu, “Çarşamba’ya her gelişimizde farklı bir heyecan ile geliyoruz. Çünkü her grupta ayrı bir enerji var. Sizler enerji veriyorsunuz” dedi. Girişimciliğe bizler neden önem veriyoruz? Bunu ifade etmek istiyorum” diyen Dursunoğlu: ”Batı da gelişmiş toplumlara bakınca girişimcilerinin çok ve nitelikli olduğunu göreceğiz. Bizde belli bir yaşa gelince ne iste çalışabiliriz diyoruz. Batı toplumlarında ise ne iş kurabiliriz diyorlar. Hatta daha ileriye giderek ne iş icat edebiliriz diye bakıyorlar. Harvard Üniversitesi mezunları diyor ki;  ‘iş bulmak zor iş icat etmek kolay’.Girişimci sayımız artarsa üretimimiz artacak, ihracatımız artacak, istihdam artacak. Eğitimlere katılan girişimcilerimiz yalnızca kendilerine değil, ülke ekonomisine de katkı sağlayacaklardır. Bizler sizlerin yeni iş fikirlerinize destek vermek için her zaman yanınızdayız.” diyerek konuştu.  

Törende, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarıyla tamamlayan 25 kadın ve erkek girişimci sertifikalarını katılımcıların elinden aldılar. Katılım belgeleri verilen girişimciler bu belgeleri ile projelerini hayata geçirebilmek için ilgili kurumlara hibe ve destek için başvuruda bulunabilecekler. Ayrıca program sonunda günün hatırası olarak pasta da kesildi.
Çarşamba’da Girişimciler Belgelendi
Çarşamba’da Girişimciler Belgelendi
Çarşamba’da Girişimciler Belgelendi
Çarşamba’da Girişimciler Belgelendi
Çarşamba’da Girişimciler Belgelendi
Çarşamba’da Girişimciler Belgelendi