besttourbooking.com
Haberler
22 Mayıs 2017 Pazartesi 13:23

Çarşamba Ticaret Borsası yöneticileri ile üye iş adamları ve KOSGEB yetkilileri, çeşitli ticari temaslarda bulunmak üzere Ukraynanın Dnipro kentine gittiler.

Çarşamba, Dnipro Arasında, Ticari Köprü Kurulacak
KOSGEB destekleriyle gerçekleşen iş gezisi için Borsa’dan yapılan açıklamada, “Çarşamba, Dnipro arasında, ticari köprü kurulacak” denildi.

KOSGEB Samsun İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu, Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şevket Zeren, Yönetim Kurulu Üyeleri; Remzi Erdönmez, Hacı Toraman, Sezai Atsan ile Borsa Genel Sekreteri Eftal Yetimoğlu ile iş adamları katıldı.

39 FİRMAYLA TİCARETKONUŞULDU

23 kişilik yönetici ve iş adamdan oluşan heyet, 4 günlük temaslarında ki ilk programını Ukrayna’nın Dnipro Kentinde bulunan Grand Otel’in Toplantı Salonunda gerçekleştirdi. Burada Çarşambalı iş adamları Ukrayna’da faaliyet gösteren 39 ayrı firmanın temsilcileri ile bir araya gelerek ikili görüşmeler gerçekleştirdi. İş görüşmelerinde B2B adı verilen sistem ile karşılıklı değerlendirmeler yapıldı. Çarşambalı iş adamları bu firmaları ticari, sosyal, üretim ve ekonomik açılardan tanıyıp, Ukrayna’da ki ticari faaliyetler hakkında bilgiler alarak Türkiye’den hangi ürünleri bu firmalara ihraç edebilecekleri konularında değerlendirmeler yaptı.

KARDEŞ ODA/BORSA OLDULAR

Çarşambalı grup Ukrayna Dnipro Ticaret Odasını ziyaret etti. Dnipro Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nina Alekhnovych burada Türk misafirleriyle özel olarak ilgilendi. Odada ki temasların ardından Dnipro Ticaret Odası ile Çarşamba Ticaret Borsası arasında “Kardeş Oda/Borsa” protokolü imzalandı. İmzaları iki kurum adına, Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şevket Zeren ile Dnipro Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nina Alekhnovych attı. Burada karşılıklı hediyeler verildi.

ULUSAL MARKETLER ZİNCİRLERİYLE GÖRÜŞÜLDÜ

Son ticari temaslar programında Çarşambalı iş adamları Ukrayna’nın ulusal zincirleri olan Rodnoy Product, ATP Market ve Varus marketler gruplarının temsilcileri ile görüşüldü. Bu marketlere hangi ürünlerin Türkiye’den ve Çarşamba’dan ihraç edilebileceği üzerinde ikili görüşmelerin yapıldığı açıklanan bu toplantıda; Ukrayna’ya özellikle fındık, ceviz, deniz ürünleri, meyve ve sebze ihracının gerçekleşebileceği değerlendirmelerine varıldığı bildirildi.

Ukrayna’nın Dnipro Kentine düzenlenen ‘Yurt Dışı İş Gezi Programı’ sonrası Çarşamba Ticaret Borsa’sından yazılı açıklama yapıldı.  Temaslar sonrası değerlendirmelere yer verilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:  Çarşambalı iş adamlarımız KOSGEB destekleriyle iş gezisi amacıyla Ukrayna’nın Dnipro Kentinde bulundular. Burada; Fındık, mısır, çeltik, buğday, hayvan yemleri, hububat gibi tarım ürünlerinde; kerestecilik alanında, deniz ürünleri sektörlerinde faaliyet gösteren fabrikalar, sanayi sektörü kuruluşları, marketler hakkında bilgi edinildi. Dnipro’da belirtilen sektörlerde ki firmaların temsilcilerinden üretimlerinde ki farklı uygulamaları ve yenilikleri de öğrenildi. Programlarda ikili görüşmeler gerçekleştirilerek ticaretimizin gelişmesine katkı sağlamak amaçlandı. Böylelikle üyelerimizin Ukrayna ile Türkiye arasında uluslararası ticaret yapma imkânları artacak. Ayrıca, Dnipro’da ki mevcut sektörlerde ki firmaların Türk pazarlarına, üyelerimizin de Ukrayna’da ki pazarlara girmesine katkı sağlanması amaçlandı. Bu temaslarla uzun vadeli işbirlikleri kurulmuş olacak. Türkiye ile Ukrayna arasında ki uluslararası ticaret ile işbirliği ile ihracat-ithalat konusunda üyelerimizin eksiklikleri de giderilmiş oldu”.
Çarşamba, Dnipro Arasında, Ticari Köprü Kurulacak
Çarşamba, Dnipro Arasında, Ticari Köprü Kurulacak
Çarşamba, Dnipro Arasında, Ticari Köprü Kurulacak
Çarşamba, Dnipro Arasında, Ticari Köprü Kurulacak
Çarşamba, Dnipro Arasında, Ticari Köprü Kurulacak
Çarşamba, Dnipro Arasında, Ticari Köprü Kurulacak
Çarşamba, Dnipro Arasında, Ticari Köprü Kurulacak