16 Şubat 2024 Cuma 13:14

Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), ICC Türkiye ve ICC Milletlerarası Tahkim Divanı işbirliğinde düzenlenen 18. ICC Türkiye Tahkim Gününde iş dünyası ve uluslararası uzman hukukçular ile İstanbulda bir araya geldi.

Başkan Yılmaz, 18. ICC Türkiye Tahkim Günü'ne katıldı
ICC Milletlerarası Tahkim Divanı Başkanı Claudia Salomon’un katıldığı etkinlikte uluslararası tahkimde yapay zekanın kullanımı ve son dönem gelişmeler değerlendirildi.

TOBB M. Rifat Hisarcıklıoğlu, ICC’nin hakem atamalarında, ülkemiz hukukçularına daha fazla yer vermesini talep etti. Başkan Hisarcıklıoğlu, “TOBB ve ICC Türkiye olarak, tahkimin bilinmesi ve yaygınlaşması için çalışmayı sürdüreceğiz, Türkiye, bölgesinde tahkimin merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Özellikle uluslararası yatırımcılar için etkin bir tahkim mekanizması olmazsa olmazdır” ifadelerine yer verdi.
Başkan Yılmaz, 18. ICC Türkiye Tahkim Günü'ne katıldıBaşkan Yılmaz, 18. ICC Türkiye Tahkim Günü'ne katıldıBaşkan Yılmaz, 18. ICC Türkiye Tahkim Günü'ne katıldı