besttourbooking.com
Haberler
18 Mayıs 2018 Cuma 14:39

TOBB camiasına ve ülke ekonomisine hizmette bulunan delegelere Hizmet Şeref Belgeleri ve Plaketleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkcinin de katılımlarıyla TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlunun ev sahipliğinde düzenlenen törende verildi.​

Tobb Delegeleri Hizmet Şeref Belgelerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Elinden Aldı
Törenin açılış konuşmasını yapan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu plaket alacak iş dünyası insanlarının kıymetlerini her zaman minnet ve takdirle anacaklarını söyledi. Onların emekleri ve gayretleriyle, Oda ve Borsaların, reel sektörün asli hizmet merkezleri olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, “Kurumsal hizmet kapasiteleri büyüdü, dünyanın örnek aldığı bir yapıya dönüştü. Dijital Oda-Borsa devrimi gerçekleştirdik, tek durak ofis haline geldik. Odalarımız ve Borsalarımız geliştikçe, özel sektörümüze daha iyi, daha kaliteli hizmet sundular. Şirketlerimizin büyümesini, dışarıya açılmasını sağladılar. Böylece memleketimiz daha çok yatırım, üretim, ihracat ve istihdam kazandı. Tüm bunları, el birliği, gönül birliği, akıl birliğiyle başardık. Allah, bu ülke için emek veren, alın ve akıl teri döken, herkesin başarılarını daim kılsın” dedi.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da iş hayatından gelmiş, üretimin ve ticaretin zorluklarını bilen, reel sektörün içinde yetişmiş biri olduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu, “Göreve geldiğiniz günden itibaren, hep bu camianın yanında yer aldınız. Genel Kurullarımızda ve Ekonomi Şuralarında, saatler boyunca, sorunlarımızı dinlediniz. Pek çok faaliyetimize katılıp, Türk iş âlemine desteğinizi gösterdiniz. Sizin liderliğinizde, iş hayatını kolaylaştıran, üzerimizdeki yükleri azaltan pek çok düzenlemenin hayata geçmesi mümkün oldu. Tarihi bir başarı elde ettiğimiz istihdam seferberliğini, yine sizin himayenizde gerçekleştirdik. Verdiğiniz destekle, 1.5 milyon ilave istihdam sağladık. Külliyede, sizin ev sahipliğinizde, başarılı illerimize ve firmalarımıza ödüllerini takdim ettik. Yine sizin liderliğinizde, “istihdam seferberliğini”, 2018’de de devam ettiriyoruz. İstihdamın yanı sıra, finansmanda da Oda-Borsa camiası farkını gösterdi. Sizin, faizlerin düşürülmesi yönündeki çağrınıza, ilk ve en somut katkıyı verdik. TOBB, Oda ve Borsalar, tüm kaynaklarını bir araya getirdi. Bugüne kadar ticari kredilere uygulanmış en düşük faiz oranıyla, aylık 0,99’la KOBİ’lerimize nefes olduk. Sizin tabirinizle finansmanda inovasyon yaptık” değerlendirmesinde bulundu. Salondaki TOBB üyesi işadamları da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ayağa kalkarak, alkışlarla teşekkür ettiler.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB’da 10’uncu, 20’inci ve 30’uncu yılları dolayısıyla hizmet şeref belgesi takdim edilecek birlik üyelerini tebrik ederek, “Bu toplantı vesilesiyle iş dünyamızın vereceği güçlü mesajların, ekonomimizle ilgili olumsuz algılar oluşturmaya çalışanlara en güzel cevabı oluşturacağına inanıyorum.” ifadesini kullandı.

İş dünyasının kalbinin attığı bu platformdan çıkan mesajların da bulunduğuna işaret eden Erdoğan, “Ben sandığa, seçime, temsile inanan birisiyim. Üyelerinizin oylarıyla sandıktan çıkan sizlerin her birini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Bizim gözümüzde ülkemizin reel ekonomisini, üretimini, yatırımını istihdamını, 81 ilimizin oda, borsa yönetim kurulu ve meclis başkanlarıyla genel sekreterlerinden oluşan işte bu hazırun temsil ediyor.” diye konuştu.

Erdoğan, “Bunun için bizi ne kur spekülatörleri ne faiz lobisi ne de derecelendirme kuruluşu maskesinin altında gizlenen Türkiye düşmanları ilgilendirmez, bunlar bizi bağlamaz. Bizim bakacağımız tek yer işte burasıdır. Buradaki kardeşlerimizin yüreğidir, umududur, beklentisidir.” dedi.

Cumhurbaşkanın ardından; Başbakan Binali Yıldırım ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin de konuşmalarından sonra TOBB’daki 10, 20 ve 30’uncu yılları dolayısıyla üyelere hizmet şeref belgesi takdim edildi.

Hizmet Şeref Belgeleri Törenine Çarşamba Ticaret Borsası’sını temsilen  Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz katıldı.
Tobb Delegeleri Hizmet Şeref Belgelerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Elinden Aldı
Tobb Delegeleri Hizmet Şeref Belgelerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Elinden Aldı
Tobb Delegeleri Hizmet Şeref Belgelerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Elinden Aldı
Tobb Delegeleri Hizmet Şeref Belgelerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Elinden Aldı
Tobb Delegeleri Hizmet Şeref Belgelerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Elinden Aldı