Çarşamba’nın tescilli ürünü olan Çarşamba Pidesinin yıllardır sofralarda yerini alan bir lezzet olduğunu ifade eden YILMAZ, “Karadeniz kültüründe pidenin yeri çok büyüktür. Birçok ilçe farklı lezzetleri ile öne çıkmaktadır. Pide de türlü çeşidi ve pişirme yöntemleriyle bu lezzetlerden birisidir, bu bağlamda Çarşamba Pidesinin Coğrafi İşaret Tescilini Borsamıza ve Çarşamba halkına kazandırmak, ilçemiz adına gerçekleştirdiğimiz gayretli ve önemli bir çalışmadır.” Dedi.
Üretilen pidelerin en farklı yerel özelliği, pişirme kıvamı ve damak zevki açısından farklılık göstermesidir. Çarşamba Pidesi yumuşak ve yaygın olup, yapımında unundan, kıymasına, tereyağından soğanın doğranış şekline mayasına kadar diğer pidelerden farklı yöntemler uygulandığını belirten YILMAZ, bu yöntemlerin Çarşamba Pidesini ayrıcalıklı kılarak Çarşamba’ya özgü lezzetlerin başında geldiğine değindi.
YILMAZ, kahvaltı dahil günün her öğününde tüketilen Çarşamba Pidesinin, Çarşamba İlçesinin de bir sembolü olduğu ve dolaysıyla Samsun ve Çarşamba’yı hem ulusal hem de uluslararası alanda temsil ettiğini belirterek bu değere sahip çıkılması gerektiğini ve bu görevi de Çarşamba Ticaret Borsası’nın üstlendiğini sözlerine ekledi.