Açılış konuşmasının ardından Şanlı, tebliğ’de yer alan yatırım konularına ilişkin genel hususlara değindi. Şanlı, Tarım ve Orman İl Müdürü personeli tarafından icraata geçirilen uygulamalar, tarımsal faaliyetlerin ekonomik etkisi, hibe desteği, alt yapı projeleri ve yatırımlardan bahsederek üreticiyi bilgilendirdi. Toplantıda projelerden yararlanmak isteyen üye ve üreticiler, sorular sorarak proje ve tarımsal faaliyetler hakkında bilgi sahibi oldu.
Projeler 2025 Yılında Kadar Devam Edecek
Şanlı, “Alt yapı projeleri ile alakalı kırsal kalkınma kapsamında B-İş planı denilen bir başvurumuz daha var. 5 yıl boyunca 2025 yılına kadar bu projeler devam edecek. Bu kapsamda tamamlanmayan yatırımlar yani elinizde yaptığınız bir tesis var da bitiremiyor iseniz bu kapsamda biz tamamlayabiliriz. Yine aile işletmeciliğine yönelik bitkisel ve hayvansal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik hem bitkisel hem hayvansal hem süt ve süt ürünleri işlenmesi, soğutulması, paketlenmesi, depolanması ve süt dolum tesisleri bu bahsettiğim limitlerin içerisinde üst limiti 1 milyon TL” dedi.
Bilgilendirme toplantısı sonunda, destekler kapsamında başvuru yapmak isteyen kişi ve kurumların kendi projelerini hazırlayarak “https://hibedestek.tarimorman.gov.tr/” adresi üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecekleri belirtildi.