15 Aralık 2022 Perşembe 16:28

Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı (KKYDP) 14.3. Etap bilgilendirme toplantısı gerçekleşti. Çarşamba Ticaret Borsası (ÇTB) ve Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) üyelerinin ve bölgede faaliyet sürdüren çiftçilerin devlet hibe ve desteklerinden yararlanması amacıyla, ÇTB, ÇTSO, Samsun İl Tarım Müdürlüğü, Çarşamba İlçe Tarım Müdürlüğü, Çarşamba Ziraat Odası işbirliğinde gerçekleşen toplantıya; Samsun İl Tarım Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütleme Şube Müdürü Orhan Şanlı, Yüksek Ziraat Mühendisi Törehan Barış Çıvgın, Ziraat Mühendisi Selçuk Türkmen ve Bahadır Sağlam, Çarşamba İlçe Tarım Müdürü İrfan Öztürk, Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, Çarşamba Ticaret Borsası Genel Sekreteri Sercan Yaşar, Genel Sekreter Yardımcısı Saliha Sivaslı, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Uğur Gökçe, ÇTSO Genel Sekreteri Gültekin Sürül ile üye ve çiftçiler iştirak etti.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Toplantısı Gerçekleşti
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının ve Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi ile ilgili yeni yayımlanan tebliğ hakkında üye ve üreticileri bilgilendiren Samsun İl Tarım Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütleme Şube Müdürü Orhan Şanlı,
‘’Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2022-2023 başvuru döneminde Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında, Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi ve Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi hibe programları kapsamında 10.02.2023 tarihine kadar başvuruları alınmaya devam ediliyor. Çiftçilerin, tüzel kişiliklerin ve bireysel başvuruların alındığı bu hibe döneminde Samsun tüm iller arasında en çok destek alan dördüncü İlimiz, Samsun’un sürdürdüğü bu başarının devam edeceğine inanıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Açılış konuşmasının ardından Şanlı, tebliğ’de yer alan yatırım konularına ilişkin genel hususlara değindi. Şanlı, Tarım ve Orman İl Müdürü personeli tarafından icraata geçirilen uygulamalar, tarımsal faaliyetlerin ekonomik etkisi, hibe desteği, alt yapı projeleri ve yatırımlardan bahsederek üreticiyi bilgilendirdi. Toplantıda projelerden yararlanmak isteyen üye ve üreticiler, sorular sorarak proje ve tarımsal faaliyetler hakkında bilgi sahibi oldu.

Projeler 2025 Yılında Kadar Devam Edecek

Şanlı, “Alt yapı projeleri ile alakalı kırsal kalkınma kapsamında B-İş planı denilen bir başvurumuz daha var. 5 yıl boyunca 2025 yılına kadar bu projeler devam edecek. Bu kapsamda tamamlanmayan yatırımlar yani elinizde yaptığınız bir tesis var da bitiremiyor iseniz bu kapsamda biz tamamlayabiliriz. Yine aile işletmeciliğine yönelik bitkisel ve hayvansal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik hem bitkisel hem hayvansal hem süt ve süt ürünleri işlenmesi, soğutulması, paketlenmesi, depolanması ve süt dolum tesisleri bu bahsettiğim limitlerin içerisinde üst limiti 1 milyon TL” dedi.

Bilgilendirme toplantısı sonunda, destekler kapsamında başvuru yapmak isteyen kişi ve kurumların kendi projelerini hazırlayarak “https://hibedestek.tarimorman.gov.tr/” adresi üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecekleri belirtildi.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Toplantısı GerçekleştiKırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Toplantısı GerçekleştiKırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Toplantısı Gerçekleşti