besttourbooking.com
Haberler
21 Mart 2022 Pazartesi 09:48

Çarşamba Ticaret Borsası (ÇTB) koordinatörlüğünde, 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında 22.12.2016 tarihinden itibaren korunmak üzere 21.03.2018 tarihinde tescil edilen Çarşamba Pidesi ürününün kullanım yetkisine sahip firmaların denetimi yapıldı.

ÇTB’den Çarşamba Pidesi Coğrafi İşaret Denetimi
ÇTB’den yapılan açıklamada, “Bulunduğu bölgenin doğal ürünlerini içeren ve geleneksel üretim metodu ile üretilen Coğrafi işarete sahip Çarşamba Pidesi, tek bir üreticiyi değil, belirli metotlar altında üretim yapan kişi ya da firmaların tümünü korurken tüketicilerimizi de korumaktadır. Bu vesile ile geleneksel pişirme usullerimiz ve kültürel değerlerimizde gelecek çağlara aktarılıyor. Tüketicilerin de coğrafi işaret amblemi olan ürünleri daha çok tercih etmesi ve bu ürünlerin satış değerini artırması da bölgemizi her açıdan öne çıkaracaktır” denildi.

Çarşamba Pidesi Çarşamba’nın Ortak Değeridir

ÇTB’den gelen açıklamada “Çarşamba pidesi Çarşamba’nın ortak değeridir. Yıllardır süregelmiş bu yöresel ürüne toplumun tüm kesimlerinin, özellikle de kamunun öncülüğünde sahip çıkılmalı ve marka değeri yaratılmalıdır. Bölgemizde pazar günü kahvaltılarında geçmişten günümüze geleneksel hale gelmiş olan Çarşamba Pidesi tercihi halen geçerliliğini sürdürmektedir. Bölgemizin yöresel lezzetlerinin başında gelen Çarşamba Pidesi, bölge halka tarafından hafta sonları iç harcı hazırlanarak, erken saatlerde pide kuyruklarında beklenilen ve hafta sonlarının iple çekilmesine sebep olan bir lezzettir. Böylesi değere sahip bir ürünün korunması ve üretimi hususunda görev alan öncü kurum olmaktan gurur duyuyoruz. Çarşamba Pidesi, tüm kurumların katkılarıyla daha da büyüyerek istenen seviyeye ulaşacaktır." denildi.

Denetim Yapıldı

ÇTB tarafından Çarşamba’da 7 (yedi) firmanın Çarşamba Pidesine değer katmak ve yörenin lezzetini tüketiciyle buluşturmak amacıyla, Çarşamba Ticaret Borsası ile Coğrafi İşaret Sözleşmesi yaptığı belirtildi. Denetim Komisyonu, firmalar arasında Çarşamba Ceviz Kafe işletme sahibi Sibel Semiz, İstek Pide İşletme sahibi Yücel Besler, Öztat Pide Döner İşletme Sahibi Ertan Aydın, Tarihi Çarşamba Pidesi İşletme sahibi Mustafa Acar, Tarihi İstek Pide İşletme sahibi Selami Besler, Galip Usta Pide Salonu İşletme Sahibi Galip İleri ve Hasan Gümüş Döner işletme sahibi Hasan Gümüş’ün Pide üretimi yapan işletmelerinin, Coğrafi İşaretli Çarşamba Pidesinin usullerine uygun bir biçimde yapıldığını ve yörenin doğal ürünlerinin kullanıldığını kaydetti.

Çarşamba Ticaret Borsası koordinatörlüğünde gerçekleştirilen denetimde; Çarşamba Ticaret Borsası Tescil Takip Memuru Oğuzhan Kılınç, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Gültekin Sürül ve ÇTSO Bölgesel Kalkınma Proje Ofisi Müdürü Reyhan Arslan, Çarşamba Belediyesi Zabıta Müdürü Abdullah Özçelik, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Mühendisleri Uğur Gencer ve Murat Özyürek ve Çarşamba Lokantacılar Odası Sekreteri Serpil Yılmaz yer aldı.

Çarşamba Ticaret Borsası tarafından Coğrafi işaretli Çarşamba Pidesinin üretimi yapmak için Borsa’ya başvuruda bulunmak isteyen üreticiler için başvuru sürecinin devam ettiği belirtildi.
ÇTB’den Çarşamba Pidesi Coğrafi İşaret DenetimiÇTB’den Çarşamba Pidesi Coğrafi İşaret DenetimiÇTB’den Çarşamba Pidesi Coğrafi İşaret DenetimiÇTB’den Çarşamba Pidesi Coğrafi İşaret DenetimiÇTB’den Çarşamba Pidesi Coğrafi İşaret DenetimiÇTB’den Çarşamba Pidesi Coğrafi İşaret Denetimi