1 Aralık 2021 Çarşamba 19:22

Çarşamba Ticaret Borsası (ÇTB) Aralık ayı meclis toplantısı, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Gümrük Ve Turizm İşletmeleri (GTİ) işbirliğiyle kültür ve turizm amaçlı Yap – İşlet – Devret projesi kapsamında hayata geçirilen Demokrasi ve Özgürlükler Adasında gerçekleşti. Gerçekleşen toplantıda Aralık ayı içerisinde gerçekleştirilecek olan faaliyetler değerlendirildi.

ÇTB Aralık Ayı Meclis Toplantısı Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda Gerçekleştirildi

Çarşamba Ticaret Borsası Aralık ayı olağan meclis toplantısı, Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz ve Meclis Başkanı Hacı Toraman önderliğinde meclis üyelerinin iştirakleri ile Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda gerçekleştirildi. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, TOBB ve GTİ işbirliği ile Türkiye’nin kültür ve turizmine katkı sağlamak amacıyla baştan sona restore edilerek kullanıma açılan Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda gerçekleşen Meclis toplantısında konuşan Yılmaz Şu ifadelere yer verdi;

“2021 yılının son ayında gerçekleştirdiğimiz Meclis Toplantımızı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, TOBB ve GTİ iştirakleri ile hayata geçirilen Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda gerçekleştirmekten onur duyduğumu ifade etmek isterim. Türk siyasi tarihinde önemli bir yere sahip Yassıada, Bizanslılar dönemine uzanan tarihi geçmişiyle uzun yıllardır korumasız kalmıştır. Yakın tarihimizin mirası olan yapılar, dönemin şartlarını ve atmosferini daha iyi anlamak için yenilenerek müzeye çevrilmiş akabinde uluslararası konferanslara ev sahipliği yapmak üzere konferans salonları ve konaklama alanlarının da yapımı gerçekleştirilmiş ve kullanıma açılmıştır.”

Demokrasi ve Özgürlükler Adası Artık Halkın Hizmetinde

Yılmaz konuşmasının sonunda tarihi dokusu korunarak yenilenen ada için yeni adı Demokrasi ve Özgürlükler Adası olan Yassıada’da bulunan tarihi ve kültürel değere sahip yapıların korunarak yenilenmesini ve adanın halkın hizmetine sunulmasını sağlayan T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na, Gümrük ve Turizm İşletmeleri’ne, başta TOBB Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere tüm Yönetim Kurulu Üyelerine ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne teşekkürlerimi ve tebriklerimi iletiyorum” sözlerine yer verdi.