besttourbooking.com
Haberler
30 Ekim 2022 Pazar 12:55

Çarşamba Ticaret Borsası (ÇTB) Başkanı Kazım Yılmaz, Ülkemiz yeni lige ilerlerken, Cumhuriyet bayramımızda ülkemize en özel hediyeyi sunuyoruz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde yerli ve milli otomobilini dünya pazarına çıkarıyoruz, Togg yalnızca bir otomobil değil, Türk milletinin hayalleridir, Togg, Dünyaya karşı bir meydan okumadır dedi.

Başkan YILMAZ; Togg Bir Meydan Okumadır

Türkiye'nin vizyon projeleri arasında yer alan Türkiye’nin yerli otomobili Togg'un seri üretiminin yapılacağı Gemlik Kampüsü'nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılış töreni düzenlendi. Törene Oda ve Borsa Başkanları iştirak etti.


TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, açılış töreninde yaptığı konuşmada, 2017 yılında TOBB Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına karşılık vererek Türk milletine bir söz verdiklerini hatırlatarak, Türkiye'nin 100 yıllık hayalinin kendilerine nasip olduğunu ifade etti. Hisarcıklıoğlu, “Cumhuriyet'imizin ilan edildiği 29 Ekim tarihi hepimiz için gurur dolu bir gündür. Bizler, bağımsızlığını tırnaklarıyla kazıyarak bugünlere ulaşan bir milletiz. Ülkemiz için en doğru zamanda küresel rakiplerimizle başa baş bir yarışa giriyoruz. Bir otomobilden fazlasını üretiyoruz. Togg akıllı cihazlarıyla yarının mobilite dünyasında biz de varız diyoruz” açıklamalarında bulundu.


Togg’un açılış törenine katılan ÇTB Başkanı Kazım Yılmaz, Cumhuriyet Bayramı’nda Türk halkıyla buluşturulan yerli ve milli otomobil Togg’un Türkiye için anlamının giderek arttığını ve artacağını ifade etti. 1961 yılında üretilen ilk yerli otomobil macerasını başlatan Devrim otomobiline yeterli desteğin verilmediğini ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti; “Milletimizin 100 yılı aşkın bir hayali gerçeğe kavuşuyor, bugün burada bu ana hep birlikte gururla şahitlik ediyoruz, TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere iş dünyamıza ve bu yolda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum, 61’de yarım kalan hayal bugün ilk Togg’un banttan inmesiyle gerçeğe dönüştü. Togg yalnızca bir otomobil değil, Türk milletinin hayalleridir, Togg, Dünya’ya karşı bir meydan okumadır”