8 Eylül 2023 Cuma 17:06

Çarşambanın ilk TOGGlarından birisini Çarşamba Ticaret Borsasına kazandırdıklarını ifade eden Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 79. Genel Kurulunda yapılan kura çekimini neticesinde teslim almaya hak kazandıkları yerli ve milli ilk elektrikli otomobil TOGGun, Borsaya teslim edildiğini ifade etti.

Başkan YILMAZ; Milli Otomobilimiz TOGG Borsamıza Hayırlı Olsun

Başkan Yılmaz, “Birlik Başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yaptığı ve TOBB’un da hissedarı olduğu Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu TOGG tarafından üretilen yerli ve milli elektrikli otomobil, Borsamız hizmet aracı olarak envantere kaydedilmiştir” ifadelerine yer verdi.

Yerli otomobil kararının alındığı ilk günden itibaren borsa Meclis üyeleri ile yerli ve milli otomobil adımını desteklediklerini ifade eden Başkan Yılmaz, “TOGG’un üretim sürecinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOGG Yönetim Kurulu Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu önderliğinde milli aracımızın üretim aşamalarına vakıf olduk. Türkiye’nin birçok yerinde vatandaşlarımızın coşkuyla karşıladığı milli otomobilimizin bizlere yaşattığı gurur bambaşkadır, Dünya ve Türkiye otomobil pazarında büyük başarılara imza atacağından şüphemiz yoktur. Birlik Başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğlu’na ve aracın üretiminde emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz. Borsamıza, Çarşambamıza ve iş camiamıza hayırlı olsun” diye konuştu.