besttourbooking.com
Haberler
12 Ocak 2022 Çarşamba 16:03

Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası & Çarşamba Ticaret Borsası Bölgesel Kalkınma Proje Ofisi Başarı Hikayeleri

2020-2021 Başarı Hikayeleri Hande ALAKUŞ

Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası & Ticaret Borsası Bölgesel Kalkınma Proje Ofisi’ne 2020 yılında başvuruda bulunan Hande ALAKUŞ, yıllardır fındık işi ile uğraşan çiftçi bir ailenin çocuğudur. Üç kardeşten en büyüğü elektrik elektronik mühendisi, Hande ALAKUŞ yönetmen yardımcısı, en küçüğü gastronomi mezunudur. Babasının engin tecrübeleri ve kardeşlerinin desteğinden yararlanan ALAKUŞ, 3 kuşaktır çiftçi dedelerinden aldığı mirası lezzetli bir geleceğe dönüştürerek ‘’Benim İçin Üret’’ markasını kurmuştur.


Proje Ofisi aracılığı ile KOSGEB İleri Girişimci Desteği’ne başvuran ALAKUŞ; Kızılot Mah, Çarşamba ilçesinde kendilerine ait çocukluk evlerini üretim atölyesine çevirerek çiğ fındık, taş fırında kavrulmuş fındık, fındık ezmesi, Belçika çikolatalı fındık ezmesi, Bitter Belçika çikolatalı fındık ezmesi, şekersiz fındık ezmesi, ballı fındık ezmesi gibi doğal ürünler üretmeye başladı.

Çiftçilik yapan tüm yöre halkına örnek olmayı amaçlayan Hande ALAKUŞ yolculuklarını şöyle anlatıyor;

‘’ Toprakla çok uzun yıllar arkadaş olduk ve olmaya da devam ediyoruz. Üniversite hayatından sonra birimiz Gastronomi bölümünden mezun oldu ve birçok restoranda şef olarak çalıştı. Diğerimiz ise reklam sektöründe yönetmen yardımcısı olarak uzun yıllar çalıştı. Şimdi ise güçlerimizi birleştirdik ve sağlıklı gıdalara ulaşmak herkesin hakkı diyerek bahçelerimizden çıkan tüm ürünleri endüstriyel işlemlerden geçirmeden en doğal ve taze haliyle siz değerli tüketicilerimize sunmaya karar verdik.


Yörede bizim gibi çiftçilik yapan tüm halkımıza örnek olmak bizi bu yola iten en büyük etken oldu. İşletmemiz taş fırında kavrulmuş fındık, çiğ fındık, sade fındık ezmesi, ballı fındık ezmesi, belçika çikolatalı fındık ezmesi üretmektedir. Samsun Çarşamba yöresi Türkiye’de fındığın en çok üretilen bölgelerinden birisi olmasına rağmen fındığa katma değer katan hiçbir küçük işletme bulunmamaktadır.


Fındık, yöremizde sadece tüccar ve devlet aracılığıyla satılmaktaydı. Biz yöre halkına öncü olarak aslında bunun yapılabileceğini gösterdik. İnsanların içine cesaret aşılamayı başardık. Birçok yörede insanlar kendi bahçelerinden çıkan tüm tarım ürünlerini değerlendirip satmalarına rağmen bizim yöremizde bu oran oldukça düşük ve bizim gibi bir işletme ise yok denilecek kadar az. Biz insanlara en önemli şeyin başlamak olduğunu, inanmak olduğunu göstermiş olduk. İşletmemiz yöre halkına öncü olmaya, deneyimlerini paylaşmaya ve en kısa zamanda yeni istihdamlar yaratmak için var gücüyle çalışmaya devam edecektir. Kadının gücünü göstermek, olmaz denileni olur kılmak, ilk adımı atmak için gerekli cesarete sahipti ve bu kararlılığını sürdürmeye devam edecek. Daima kendini geliştirerek yola çıkma vizyonuna adım adım yaklaşacaktır.’’


Proje Ofisi aracılığı ile ‘’Benim İçin ÜRET’’ markasının Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescilini de gerçekleştiren başarılı kadın girişimci Hande ALAKUŞ’a başarılar diliyor, bu lezzetli yolculuklarına herkesi eşlik etmeye davet ediyoruz.

2020-2021 Başarı Hikayeleri Hande ALAKUŞ
2020-2021 Başarı Hikayeleri Hande ALAKUŞ
2020-2021 Başarı Hikayeleri Hande ALAKUŞ
2020-2021 Başarı Hikayeleri Hande ALAKUŞ
2020-2021 Başarı Hikayeleri Hande ALAKUŞ
2020-2021 Başarı Hikayeleri Hande ALAKUŞ