besttourbooking.com
Haberler
10 Haziran 2013 Pazartesi 16:21

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI ÜYELERİNİN BAŞARI ÖYKÜLERİ

ONAY TARIM ÜRÜNLERİ ITHALAT İHRACAT SAN. TİC. LTD. ŞTİ. BAŞARI ÖYKÜSÜ

1980 yılında baba Birol ONAY ve iki oğlu Ercan ve Muhsin ONAY tarafından Çarşamba'nın Sıtma Suyu Köyü'nde Tarım Ürünleri ve Bakkaliye faaliyetleriyle ticari hayatına başlamış olan firma: 1991 yılında Çarşamba'nın Dikbıyık Nahiyesi'ne de şube açarak, Tarım Ürünleri, Zirai ilaç, Gübre ve Tohum Bayiliği faaliyetleriyle ticari gelişimini sürdürmüştür. 

Firma, 30 Aralık 2013 tarihinde yeni yatırımlara yönelmek üzere Ercan ONAY ve Muhittin ONAY'ın ortaklıklarında ve şirket müdürlüklerinde birleşerek "ONAY TARIM ÜRÜNLERİ İTHALAT İHRACAT SANAYİ TİCARET LTD. ŞTİ." adı altında zahire, çeltik, fındık, kuru ve kabuklu meyvelerin toptan ticareti, zirai ilaç, gübre ve tohum bayiliği faaliyetlerinin yanında otomobil, kamyon, traktör alım ve satımı gibi faaliyetlerini de bünyesine katarak kurumsallaşma yolunda ilk adımını atmıştır. 

Özellikle çeltik ve pirinç alım satın konusunda ve meyve sebzelerin tohum, fide, ilaç gibi alım satım faaliyetleriyle ticaretinde bölgesinde ön sıralarda olmayı başaran firma 2009 yılında 1,2 trilyon brüt satışların', 2010 yılında 1,93 trilyona çıkarmış. 2011 yılında 3,55 trilyona ulaşarak. 2012 yılında bünyesine kattığı traktör bayiliğiğe rağmen 3,33_ trilyon brüt satış hasılatını yakalamış ve bünyesine 2013 yılı başlarında Terme'de faaliyette bulunan "Uzunlar Pirinç Fabrikası Ltd. Şti." bünyesindeki günün şartlarına göre modern bir donanıma ve yapıya sahip bulunan, AB normlanndaki otomasyon ve elektronik sistemli, 2900 m2 alana kurulmuş. 2.5 katı bulunan pirinç fabrikasını satın alarak bünyesine katmıştır. Bu fabrikanın şirket bünyesine katılmasıyla kapasite artırımına gidilmiş, mevcu kapasite %15 oranında arttırılarak günlük üretim kapasitesi genişletilmiştir. 

Firma markalaşma yolunda da adımlar atarak "ONAY" markasını ön plana çıkarmak amacıyla gerekli girişimlerde bulunarak kurumsallaşma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.