besttourbooking.com
Haberler
27 Haziran 2013 Perşembe 14:53

Yeni yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Vali AKSOYu ziyaretinde, Borsa Başkanımız Kazım Yılmaz ve Oda Başkanı Ahmet Yılmaz konuşmalarında, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası ile Çarşamba Ticaret Borsası birlik ve beraberlik içinde tüm kurumlarla barışık, Çarşamba ilçemizin her alanda daha ileri gitmesi için mücadele etmektedir denildi. Ayrıca Vali Aksoya kabül edildikleri için teşekkür ettiler.

Valiye Ortak Ziyaret
Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet YILMAZ ve Çarşamba Ticaret Borsası Başkanımız Kazım YILMAZ’a yeni yönetim kurulunun hayırlı olmasını dileyen Vali Hüseyin AKSOY yaptığı konuşmasında, “Öncelikle hoş geldiniz diyorum. Odalarımız önemsediğimiz nitelikte meslek ve kamu kurumlarımızdır. Samsun’un şu andaki konumuna baktığımız zaman 442 milyon dolarlık bir ihracatı var. Bu da Samsun gibi bir kent için oldukça düşük bir ihracattır. Bu ihracatı nasıl arttırabiliriz, bu konuda neler yapabiliriz konularında belirli hedefler konuldu. Genelde bu hedefleri tutturmak ve o alanlarda çalışma yapmamız gerekiyor.

2015 yılında 1 milyar dolar, 2019 yılında 3 milyar dolar ve 2023 yılında da 6 milyar dolara çıkabilir mi? diye, bir hedef koyduk. Tabi ki bu hedefleri daha da geliştirip aşmamız lazım. Önümüzdeki süreç içerisinde ihracata fazla eğilip, neler yapabiliriz. Tarımsal ürünlerde de çeşitliliği arttırmak gerekmektedir. Özellikle Çarşamba ovasında düztaban arazi de genellikle fındık var. Yeni fındık stratejisinde öngörülen %6 eğimli arazinin yukarısına teşvik veriliyor. Diğer alanların alternatif ürünlere dönüştürülmesi beklentisi var. 2010 ile 2011 tarihleri arasında yürütülen süreçte sürdürülmesi gereken ve alternatif alanlara dönüştürülmesi gereken yerlerin ancak %2.5’ini başka ürünlere, fındığı sökerek değiştirmişiz.

Bu anlamda da odamız, borsamız ekonomik durumu iyi olan, işletme kurabilecek olan işadamlarımız varsa öncülük yapıp meyveciliğe ve daha alternatif ürünlere yavaş yavaş dönmemiz gerekir. Bunu yaparken de ihracata dayalı üretimi hangi ürünü, nasıl yapabiliriz? Onun üzerinde biraz daha yoğunlaşmamıza ve çalışmamızda yarar olabilir diye düşünüyorum. Ziyaretiniz için çok teşekkür ediyorum. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.”dedi.
Valiye Ortak Ziyaret