besttourbooking.com
Haberler
7 Mart 2016 Pazartesi 14:46

Samsun SMMMO Başkanı Hayrul Kayarın Başkanlığında, SMMMO Çarşamba Temsilcisi Seyfi Cebeci, Oda Yönetim Kurulu Üyeleri ve Muhasebeciler, 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Muhasebeciler Haftası nedeniyle Çarşamba Ticaret Borsasını ziyaret ettiler.

Muhasebeciler, Önemli Günlerinde Borsayı Ziyaret Etti
Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Ali Toraman, Çarşamba Ticaret Borsası Meclis Üyeleri Mehmet Arslan İle Yaşar Asma’nın da bulunduğu ziyarette konuşan SMMMO Başkanı Hayrul Kayar, etkinlikleri çerçevesinde yakın ilişkide bulundukları resmi ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettiklerini belirtti. Bu ziyaretlerde mesleki dayanışmanın yanı sıra, muhasebecilerin sorunları ve beklentilerini de dile getirdiklerini vurgulayan Kayar, “Sizler de hem sosyal hem de ekonomik anlamda ülkemizin ve şehirlerin gelişmesine önemli katkıda bulunan kurumların başında geliyorsunuz” dedi.

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNDE DESTEK BEKLİYORUZ

Muhasebe mesleğinin dünyanın en eski mesleklerinden biri olduğunu hatırlatan Kayar, “Bizler de aynı sizin gibi reel sektörün birer hamisi olduğumuz kadar, iş adamlarımızın da sırdaşıyız. Ama bizim de çözüm bekleyen mesleki sorunlarımız var. İdare ile reel sektör arasında köprü görevi gören meslek camiamızın, sorunlarının çözümü, başta kamu idaresi olmak üzere tüm kesimlerin iş ve işlemlerini olumlu yönde etkileyecektir. Taleplerimiz incelendiğinde, hiçbir talebimiz için devletimizin kasasından, hazinesinden herhangi bir bedelin çıkması da söz konusu değildir. Sadece meslek camiamızın daha iyi şartlarda hizmet vermesini sağlayacak, gelişmiş ülkeler ve dünya standartlarında entegre olmasına yardımcı olacak talepler olduğu net bir şekilde görülmektedir. Sizlerden TOBB nezdinde sorunlarımızı parlamentoya taşımanızı bekliyoruz ” diye konuştu.

SORUNLARINIZ İÇİN ÇABA GÖSTERECEĞİZ

Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyeleri de ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Muhasebe Haftası’nı kutladı. Borsa adına konuşan Yönetim Kurulu Üyesi Ali Toraman“Sizler kamu adına toplanacak kaynağın oluşması için önemli bir görev üstlenen meslek gurubusunuz. Çünkü vergi veren mükellefler ile vergi toplayan devlet arasında bir aracı kurum olarak görev yapıyorsunuz. Sizlerin şahsında bütün meslek grubu üyelerinizin Muhasebe Haftası’nı kutluyorum. Dile getirdiğiniz sorunların çözümü noktasında elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Beklentilerinizi Başkanlarımız aracılığıyla TOBB’a, ardından Parlamentoya taşınıp sorunlarınızın çözümü için elimizden gelen çabayı göstereceğiz” şeklinde konuştu.

Ayrıca ziyarette Muhasebeciler ve Borsa Üyeleri karşılıklı hediye ve ikramlarda bulundular.

Ahmet Naci KILAVUZ