9 Ocak 2018 Salı 14:17

Samsun Valisi Osman Kaymak, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası ile Çarşamba Ticaret Borsasını ve Şeker Fabrikasını ziyaret etti. Çarşamba Karma Organize Sanayi Bölgesi için tescillenen alanda (KOSB) incelemelerde bulundu.

Vali Kaymak Kosb İçin Çarşamba’da İncelemelerde Bulundu
Samsun Valisi Osman Kaymak sabah saatlerinde Çarşamba İlçesine geldi. Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası’nı ardından Çarşamba Ticaret Borsasını ziyaret etti. Vali Kaymak'a, Ticaret ve Sanayi Odasında Çarşamba’ya özgü yumurta topuk ayakkabı ile sekiz köşe kasket hediye edildi. Ticaret Borsasında ise Başkan Kazım Yılmaz’dan fındık hakkında bilgiler alan Vali Kaymak’a Başkan Yılmaz tarafından Çarşamba’nın ağaç köprüsünün bakır işleme tablosunu hediye etti.

Samsun Valisi Osman Kaymak Çarşamba’da kurulması planlanan Çarşamba Karma Organize Sanayi Bölgesinde (KOSB) incelemelerde bulunarak bilgiler aldı. KOSB incelemelerinde Vali Kaymak’a Çarşamba Kaymakamı Mustafa Güney, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba Ticaret Borsası Başkanı Kazım Yılmaz ve Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz eşlik ederek bilgiler verdiler.

Çarşamba KOSB'nin kuruluş işlemlerinin tamamlandığını ve 2018 yatırım planına alındığını hatırlatan Kaymak, "KOSB’nin önce altyapısı, arkasından da arazi tahsisleri yapılacak. Aslında arazi biraz yetersiz, buraya eklenebilecek ormandan kalan bir bölge var. Onu da bu alana katarak iyi bir organize sanayi alanı oluşturulabilir" dedi.

Şimdilik var olan arazi üzerinde işlemleri yürütmek için mevzuat gereği altyapı, kanalizasyon, elektrik, sıhhi tesisat ve su temini için projeler yapılacağının da altını çizen Vali Kaymak, " Bu süreç biraz zaman alacak. Daha şimdiden arsa isteyenler var ancak henüz o aşamaya gelmedik. Merkez OSB'ler doldu. Birçok fabrika kurmak isteyen var. Hep de bu bölgede istiyorlar" diye konuştu.

KOSB İncelmelerinde mahalleli bir aileyle de sohbet eden Vali Kaymak, bir çocuğa hediye verdi.

Çarşamba Şeker Fabrikası’nı da gezen Samsun Valisi Osman Kaymak, çıkışta, basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede: “fabrikayı yeniden Samsun ekonomisine kazandırmanın gayreti içerisinde olacağız. "Böylesine büyük bir işletmeyi tam teşekküllü şekilde yeniden ekonomiye kazandırmak zorundayız. Bu yöndeki çabamız sürüyor" dedi.

Ahmet Naci KILAVUZ
Vali Kaymak Kosb İçin Çarşamba’da İncelemelerde Bulundu