besttourbooking.com
Haberler
11 Haziran 2015 Perşembe 18:38

Çarşamba Ticaret Borsasından Ankarada yapılan Genel Kurula; Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, Çarşamba Ticaret Borsası Meclis Kurulu Başkanı Nurettin Öztekin, Yönetim Kurulu Üyesi Remzi Erdönmez ile Borsa Genel Sekreteri Eftal Yetimoğlu katıldı.

Tobb 71. Mali Genel Kurulu Gerçekleşti
GENEL KURUL ÖNCESİ ANITKABİR ZİYARET EDİLDİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 71. Mali Genel Kurulu nedeniyle TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında TOBB Genel Kurul Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu, Konseyler, oda, borsa başkanları ve delegeler Anıtkabir’i ziyaret ederek Ata’nın huzurunda saygı duruşunda bulundular.​​ Hisarcıklıoğlu burada Anıtkabir Şeref Defteri’ne özetle: “Ulu Önder Atatürk, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin yöneticileri ve delegeleri olarak, 71’inci Genel Kurulumuz öncesinde huzurunuzdayız. Büyük Atatürk, Camiamız adına, Cumhuriyetimizin kurulmasında ve bugünlere gelmesinde başta siz olmak üzere, emeği geçen herkesi rahmet ve minnetle anıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Ruhunuz şad olsun” diye yazdı.

DELEGELER BELGELERİNİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ALDI

TOBB bünyesinde 10,20, 30 ve 40 yılını dolduranlara Hizmet Şeref Belgesi verildi. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğindeki törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.​

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada, Hizmet Şeref Belgesi'ne layık görülen üyelere ilişkin, "Kazanırken kazandırmanın, insanlara iş ve aş sağlamanın değerini öğrettiler, dürüst tüccarın ne olduğunu gösterdiler" dedi.

Hisarcıklıoğlu, TOBB camiası olarak birlik ve beraberlik ile vefaya büyük önem verdiklerini söyledi. Törene katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakanlığı döneminde TOBB camiasıyla istişareye büyük önem verdiğini dile getiren Hisarcıklıoğlu: "Farklı ortamlarda defalarca bizlerle bir araya geldiniz. Başbakanlığınız süresi boyunca TOBB genel kurullarının tamamında bizimle oldunuz. Bizi asla yalnız bırakmadınız. İlk kez Cumhurbaşkanı olarak sizleri ağırlıyoruz. Camiamıza verdiğiniz destekten dolayı size gönül dolusu şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Başbakan iken özel sektörün önünü açan birçok reform gerçekleştirdiğini hatırlatan Hisarcıklıoğlu, bu süreçte özel sektörün yatırım ve ihracat açısından önemli işlere imza attığını ifade etti. Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin bu dönemde en fazla turist çeken 6. destinasyon, müteahhitlik alanında da Çin'den sonra dünyanın en büyük 2. gücü haline geldiğini kaydetti. Hizmet Şeref Belgesi alanların Türkiye'de üretimin ve ticaretin adı yokken üretim ve ticaret yaptıklarının altını çizen Hisarcıklıoğlu: "Kazanırken kazandırmanın, insanlara iş ve aş sağlamanın değerini öğrettiler, dürüst tüccarın ne olduğunu gösterdiler" ifadelerini kullandı

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOBB bünyesinde 10, 20, 30 ve 40 yılını dolduran üyelere Hizmet Şeref Belgeleri ve plaketlerini verdi. Hisarcıklıoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra TOBB İkiz Kuleleri’n bahçesine 71’inci Genel Kurul dolayısıyla kurulan stantları gezdiler.

TOBB’un 71’inci Mali Genel Kurulu Başbakan Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Vural ve TOBB delegelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

TOBB ETÜ'de düzenlenen, TOBB’un 71’inci Mali Genel Kurulun da konuşan, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu özetle,  iş dünyasının yeni bir büyüme hikâyesi yazmak istediğini, bunun için de siyasilerden yeni yapısal reformların elbirliğiyle ve hızla hayata geçirilmesini istediklerini vurguladı.​

Hisarcıklıoğlu, “2015 seçimleri Türkiye’nin yeniden ayağa kalkması için milat olmalı. Haziran’dan sonra önümüzde seçimsiz bir 4 yıl var. Bu fırsatı mutlaka değerlendirmeliyiz. Bu dönem sert tartışmaların geride kaldığı, güçlü reformların dönemi olmalı. Daha özgür ve daha zengin Türkiye için adımlarımızı hızlandırmalıyız” dedi.

Türkiye’nin yeni bir büyüme modeline ihtiyacı olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Yeniden bir yapısal reform gündemi oluşturarak, yeni bir büyüme hikâyesi yazmalıyız. Firmalarımızın yaşadığı çeşitli sıkıntılara hızlı çözümler üretmeliyiz” diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu Genel Kurul’da şöyle konuştu:

“Sayın Genel Kurul Başkanım ve Konsey Başkanlarım, sayın Başbakanım, Cumhuriyet Halk Partisi’nin sayın Genel Başkanı, Milliyetçi Hareket Partisi’nin sayın temsilcisi, Kıymetli Bakanlar, Milletvekilleri ve Bürokratlar, Odalarımızın, Borsalarımızın, Kadın ve Genç Girişimci Kurullarımızın Başkanları, Meclis Başkanları, Genel Kurul delegeleri, dünyanın dört bir tarafından gelen Türkçe konuşan girişimcilerimiz, basınımızın seçkin mensupları, değerli mesai arkadaşlarım, sizleri, şahsım ve TOBB Yönetim Kurulu adına gönül dolusu muhabbetle selamlıyorum. Hoş geldiniz. Bizlere şeref verdiniz.

Gördüğünüz gibi bu sene genel kurulumuzun teması Çanakkale Zaferi. Zira tarihi değiştiren Çanakkale destanının 100. yılındayız. Çanakkale; Milli Mücadele ruhunun ve kadrosunun doğduğu yerdir. Çanakkale; Türk milletinin dirilişidir, yeni Türkiye Cumhuriyetinin de önsözüdür. Çanakkale; bu necip milletin dünyaya, savaşta bile ahlakın olduğunu öğrettiği yerdir. Anadolu’nun evlatları hem savaştılar, hem insanlığı, hem de erdemi öğrettiler. Süngüleri sanki kalemdi. Düvel-i muazzama'ya savaşın bile onuru olduğunu, hece hece gösterdiler. Biz Çanakkale’de bir nesli feda ettik. İstanbul, Kayseri, Konya, Sivas, Tokat ve daha pek çok ilden lise öğrencileri, gönüllü olarak cepheye gitti ve şehit düştü.

Mehmet Akif ne güzel söylemiş;

Şu Boğaz harbi nedir? Var mı ki dünyada eşi? En kesif orduların yükleniyor dördü beşi.

Bomba şimşekleri, beyninden inip her siperin; Sönüyor göğsünün üstünde o aslan neferin.

Asım'ın nesli... Diyordum ya... Nesilmiş gerçek: İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek.

Şimdi; “şehitlerimize layık birer evlat mıyız?” diye kendimize sormalıyız.  Biz, onların sayesinde bugün buradayız. Bu bilinci yaşattığımız ve yaşadığımız sürece varlığımız ilelebet devam edecek. Varlığımızı borçlu olduğumuz Çanakkale Müstahkem Mevkii Kumandanı ve “18 Mart kahramanı” Cevat Paşa'yı, Çanakkale'de ve sonra Milli Mücadele'de canlarını ortaya koyarak bize bu vatanı kazandıran, başta “Anafartalar kahramanı” Mustafa Kemal olmak üzere, Fevzi Çakmak’ı, Kazım ve Fahrettin Paşaları, Nusrat’ın kaptanı Tophaneli Hakkı Yüzbaşı’yı, Seyit Onbaşı’yı ve kahraman Mehmetçiği rahmetle, saygıyla anıyoruz. Ruhları şad olsun.
Tobb 71. Mali Genel Kurulu Gerçekleşti