besttourbooking.com
Haberler
28 Aralık 2015 Pazartesi 11:09

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Avrupa Birliğinin katılım öncesi mali yardım aracı olan IPAnın Kırsal Kalkınma Bileşeni kapsamında 2014-2020 dönemi kapsamında uygulanacak yatırımlara ilişkin olarak, 18 Aralık 2015 tarihinde birinci başvuru ilanını yayınlamıştır.

Tkdk; İpard Ll. Kapsamında, 1. Çağrı İlanı Yayınlandı.
Söz konusu ilan, program kapsamında yatırım yapmak isteyen işletmelere yönelik proje başvuruları ile ilgilidir.

Proje Çağrısı,  rehberi programa başvuru için doldurulması gerekli dokümanlar, finansal destek miktarları ve TKDK İl Koordinatörleri iletişim bilgileri www.tkdk.gov.tr adresinde yer almaktadır.

Program; Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kastamonu, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Ordu, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Uşak, Van, Yozgat İllerinde uygulanacaktır.

Projelerin finansal destekleme oranları %50-70 arasında olup, başvuru sahiplerinin eş finansmanı gerekmektedir. Bu çerçevede, başvuru sahiplerinin TKDK ile protokol imzalamış bankalar/tarım kredi kooperatiflerinden kredi alabilmeleri ve kredi garanti fonu teminatından yararlanabilmeleri mümkün olup, TKDK tarafından anlaşma yapılan bankalar ve kurumlar ile ilgili bilgiye TKDK web sayfası ve TKDK İl Koordinatörlüklerinden ulaşılabilmekledir.

2014-2020 Dönemini kapsayan çağrı ilanında; Süt üretim, Kırmızı et üretim, Beyaz Et Üretimi ve Yumartacılık, Süt işletme, Et işleme, Meyve sebze için soğuk hava deposu, su ürünlerinin işlenmesi, Bitkisel üretim, Arıcılık, Zanaatkarlık, Yerel ürünlerin işlenmesi, Kırsal turizm, Su ürünleri yetiştiriciliği, Makine parkları ve Yenilenebilir enerji yatırımlarına destek sağlanacaktır.

Başvurular 25 Ocak - 26 Şubat 2016'da gerçekleştirilecek.