17 Ocak 2020 Cuma 16:23

Çarşamba Ticaret Borsası ve Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) işbirliği ile üyelerimize Ticari Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk konulu eğitim verildi.

“Ticari Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk” Konulu Seminer ÇTSO Konferans Salonu’nda Düzenlendi

Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası M.Rifat Hisarcıklıoğlu konferans salonunda 17 Ocak Cuma günü gerçekleşen seminerde, Çarşamba Ticaret Borsası Hukuk Danışmanı Av. Berivan Yaralı tarafından Ticari Uyuşmazlıklarda nasıl hareket edilmesi gerektiği hakkında üyeleriere bilgiler verildi.

Gerçekleşen seminere; Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Sezai Atsan, Yönetim kurulu üyesi Erol Akça, Meclis Kurucu Başkanı Nurettin Öztekin, Meclis Üyeleri  Hüseyin Işık ve  Mehmet Çalışkan, Genel Sekreter Yardımcısı  Sercan Yaşar, Çarşamba TSO Meclis Başkanı Muharrem Yaralı, Çarşamba TSO Meclis Üyesi  Besim Saka ve Oda-Borsa üyeleri katılım sağladı.

Arabulucuk’un ne olduğu hakkında bilgi veren Av. Berivan Yaralı, arabuluculuğun bazı durumlarda dava şartı haline geldiğinden, önce arabulucuya gidilip daha sonrasında dava açılmasının gerektiğinden bahsetti. Arabulucunun tarafsız olması gerektiğine dikkat çeken Av. Yaralı “Arabuluculuk iki kişi arasındaki uyuşmazlığı gidermek için bağımsız ve tarafsız üçüncü kişidir.” dedi.

Sorunların İletişim Kurularak Çözüldüğü Bir Sistemdir

Arabuluculukta kazan-kazan ilişkisinin olduğundan bahseden Av. Berivan Yaralı, “Arabuluculuk her iki tarafın da kazançlı çıktığı, sorunların iletişim kurularak çözüldüğü, husumetlerin giderildiği, bu yolla toplumsal barışa da katkı sağlayan, para ve zamandan da tasarruf ettiren bir sistemdir.” şeklinde konuştu.

Ülkemizde arabuluculuk faaliyetlerinin 01.01.2019 senesinde başladığını söyleyen Av. Berivan Yaralı, “Bu bir yıllık süreçte %70 başarı sağladık. Bu da arabulucular adına sevindirici bir süreç.” ifadelerini kullandı. Sözlerine devam eden Av. Yaralı, “İş hukukundaki uyuşmazlıkların olabildiğince hızlı bir şekilde taraflarca müzakere edilmek suretiyle anlaşma sağlanarak çözme, hem işçiyi hem işverenlerin iş ilişkilerinde devamlılığını sağlayan bir süreç söz konusu oluyor.” dedi.

Konuşmasında örneklerden de yararlanarak açıklayıcı bilgiler veren Av. Berivan Yaralı borsa üyelerinin sorularını da yanıtladı.

Bilinçlendirici Üye Seminerleri Devam Edecek

Bu tür bilinçlendirici üye seminerlerinin artarak devam edeceğini  belirten Borsa Genel Sekreter Yardımcısı  Sercan Yaşar “Çarşamba Ticaret Borsa’sı olarak üye eğitimlerine çok önem veriyoruz ve bu tarz etkinlikleri arttırarak devam ettirmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

Genel Sekreter Yardımcısı Sercan Yaşar, konuşmasından dolayı Av. Berivan Yaralı ve katılımcılara teşekkürlerini sundu.