besttourbooking.com
Haberler
14 Aralık 2016 Çarşamba 12:47

Çarşamba Ticaret Borsasında, tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesine yönelik hibe desteği tanıtım toplantısı yapıldı.

Tarım ve Hayvancılıkta, Hibe İçin 29 Aralık Son Tarih
Toplantıda konuşan, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Orhan Şanlı​, üreticilere bu hibe programı kapsamında 29 Aralık 2016 tarihinin son başvuru günü olduğunu belirtti.

Çarşamba’da; Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Çarşamba Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Çarşamba Ticaret Borsası ile Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığıyla Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Hibe Programının tanıtım toplantısı gerçekleşti. Çarşamba Ticaret Borsası M.Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına konuşmacı olarak Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü- Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Orhan Şanlı ile Çarşamba Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akman katıldı. Konuşmacılar toplantıda; Üreticilere, tarımsal işletmelerin, şirketlerin ve kooperatiflerin temsilcilerine gıda tarım ve hayvancılık sektörleriyle ilgili hibeleri anlattılar.

Toplantıda ilk konuşan Çarşamba Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akman, Tarım İlçe Müdürlüğü olarak bölgede örtü altı üretimini çok önemsediklerini ve desteklediklerini söyledi. Akman: “ Sera faaliyetlerin de yüzde elli hibe desteği var. Bu bölge için büyükbaş, süt et, balıkçılık, ahır yapımı, kültür mantarı, bitkisel gübrenin üretilmesi ve paketlenmesi ve benzeri üretimler destekleniyor” dedi.

Akman’ın ardından söz alan Samsun Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Orhan Şanlı, öncelikle devlet tarafından üretimin gerçekten desteklendiğinin altını çizdi.  Genel anlamda 2020 yılına kadar dönemsel olarak tarımsal ve hayvancılıkta devlet hibelerinin devam edeceğini de vurgulayan Şanlı, katılımcılara bir proje oluşturulduğunda neden ve nasıl o projenin elendiğini, bu noktada dikkat edilmesi gereken noktaları da anlattı.  Bu hibe programının son başvuru tarihinin 29 Aralık olduğuna da vurgu yapan Şanlı: “Değerli üreticilerimiz, biz kurum olarak Samsun’da 139 ayrı tarımsal ve hayvansal üretim amaçlı sanayi tesisine kurulmasında destek olduk. Bu tesislerin içerisin de çeltik temizleme ve paketlemeden un fabrikasına, sulama tesisinden fındık kırma tesisine kadar birçok kesim var. Sizlerde bu üretimleri projelendirip bölgede yapabilirisiniz. Bizler yanınızdayız. Hibeler için gerçek ve tüzel kişiler başvuru yapabiliyorlar. Bu desteklemelerde tek projede üst limitte 2 milyon TL’lik yatırım tutarına kadar %50 hibe desteği, alt limitte 30 bin TL’lik projede %50 hibe desteği bulunuyor. Yeter ki bizlere gelin, başvurun” diye konuştu.

Konuşmaların arından konuşmacılar katılımcıkların sorularını cevapladı.
Tarım ve Hayvancılıkta, Hibe İçin 29 Aralık Son Tarih
Tarım ve Hayvancılıkta, Hibe İçin 29 Aralık Son Tarih
Tarım ve Hayvancılıkta, Hibe İçin 29 Aralık Son Tarih
Tarım ve Hayvancılıkta, Hibe İçin 29 Aralık Son Tarih