besttourbooking.com
Haberler
22 Şubat 2016 Pazartesi 11:30

Çarşamba Ticaret Borsası M. Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonunda üreticilere seslenen Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Giresun Bölge Müdürlüğünden Mehmet Yamak, tarım ürünlerinin sigortalarinda %50 devlet desteği olduğunu hatırlatarak, Ürünlerinizi Sigortalatın çağrısında bulundu.

Tarım Sigortalarında Yüzde Elli Devlet Desteği Var!
“Çarşamba ovasındaki özellikle fındık ve tarım ürünleri ile sebze ve meyve üreticilerinin aydınlatılması için Devletin %50 oranında prim desteği de mevcut olan "TARSİM" Tarım Sigortaları Havuzu ve uygulamaları hakkında üreticilere Çarşamba Borsası’nda bilgiler verildi. Toplantı İl Tarım Müdürlüğünün çağrısı üzerine Çarşamba Organik Üreticiler Birliğinin de destekleriyle gerçekleştirildi”.

Programda açılış konuşmasını yapan Çarşamba Organik Üreticiler Birliği Başkanı Dursun Güney, “ Ürünlerinizi sigortalatma çağrısında bulunuyoruz. Çünkü emeğinizin bir doğal afette heba olmasını istemiyoruz” dedi. Bölge için en önemli tarımsal ve ekonomik ürün olan fındığa da değinen Güney, “Son dönemde fındık fiyatlarının düşmesiyle ilgili biliyorum hepimizin endişesi var. Ancak en başta ki düşüncem fındıkta emanetçiliğe son verilmesinden yanadır” fikrini savundu.  Güney, ayrıca katılımcılara teşekkür ederek sözü TARSİM’den Mehmet Yamak’a bıraktı.

TARSİM ANLATILDI

Çarşamba Ticaret Borsası M. Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonunda üreticilere seslenen, Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Giresun Bölge Müdürlüğünden Mehmet Yamak, tarım ürünlerinin sigortalarında %50 devlet desteği olduğunu hatırlatarak, “Ürünlerinizi Sigortalatın ki yaşanılan bir doğal afette yüzde doksana kadar zararınız karşılanabilsin. Emeğiniz heba olmasın” dedi. Üreticilere, mahsullerini ve canlı hayvanlarını da dâhil olmak üzere sigorta yaptırırken izlenilmesi gereken yollardan da bahseden Yamak, “Öncelikle Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) mutlaka kayıtlı olmalısınız” dedi.  Hangi doğal afetlerde nasıl destek olunduğunu da detaylarıyla aktaran Yamak üreticilere; sigorta kabul tarihlerinden, hangi ürünün hangi doğal afette nasıl desteklendiğinden, hasar çağrılarına kadar geniş kapsamlı sunum yaptı. Bilgilendirmenin sonunda üreticilerin soruları cevaplandırıldı.

Ahmet Naci KILAVUZ
Tarım Sigortalarında Yüzde Elli Devlet Desteği Var!
Tarım Sigortalarında Yüzde Elli Devlet Desteği Var!
Tarım Sigortalarında Yüzde Elli Devlet Desteği Var!
Tarım Sigortalarında Yüzde Elli Devlet Desteği Var!