15 Ekim 2018 Pazartesi 10:14

Çarşambanın onur konuğu olduğu TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleşen Samsun 4. Tarım Fuarı tamamlandı.

Tarım Fuarına Çarşamba Damgası!
Samsun 4. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı 2018 ilk günkü düzenlenen resmi tören ile kapılarını açtı. Çarşambalı çiftçiler fuarda yeni tarımsal ürün ve ekipmanlara da büyük ilgi gösterdiler

Açılış töreninde konuşan Vali Osman Kaymak, fuarların sektörlere hareket kazandırdığını belirterek, "Samsun tarım potansiyeli açısından çok önemli bir kent. Fuarlar bakımından da önemli bir potansiyelimiz var. Bulunduğumuz coğrafya bize Allah'ın bir lütfu. Samsun bu potansiyelini iyi kullanmalı" dedi.

ORTAK STANT

Fuarda Çarşamba, kurduğu ortak stantta ürünlerini ve çalışmalarını tanıttı.  Çarşamba Belediyesi, Çarşamba Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Çarşamba Ticaret Borsası, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası ile Çarşamba Ziraat Odası birlikte hareket ederek Çarşamba’yı temsil ettiler.  Burada Çarşamba Kadın Çiftçiler Derneği üyesi hanımlar keşkek ve pilav ile gözleme ikram ettiler. Borsa tarafından Ziyaretçilere fındık dağıtıldı. Çarşamba Belediyesinin çalışmaları anlatıldı. Çarşamba Ayakkabısı ile kasketi sergilendi. Organik tarım ürünleri tanıtıldı.

İlk gün fuarda Çarşamba Standını ziyaret ederek uzun zaman geçiren, Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Nihat Soğuk, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Süleyman Hızır, Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Günhan Ulusoy, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü Nail Kırmacı ve beraberindekiler ikdamlardan tadıp ürünleri incelediler. Aynı zamanda keşkek kazanını da karıştırdılar.

Fuarın diğer günlerinde de Çarşamba Standını Samsun Ak Parti Milletvekili Orhan Kırcali ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin’de ziyaret etti.

ÇARŞAMBA PANEL DÜZENLEDİ

Başta Çarşamba Belediyesi olmak üzere Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası, Çarşamba Ticaret Borsası, Çarşamba İlçe Tarım Müdürlüğü ve Çarşamba Ziraat Odasının katkılarıyla Fuarda “Çarşamba Ovası Tarımına Bir Bakış konulu panel düzenlendi. OMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsnü Demirsoy’ un yönetiminde gerçekleşen panele Dç. Dr. Ali Vaiz Garipoğlu, Dç. Dr. İsmail Sezer, Dç. Dr. Hakan Arslan ve Dr. İdris Macit konuşmacı olarak katıldı. Panele çok sayıda dinleyici geldi.

Çarşamba’nın tanıtım standını, ilk gün ve ilerleyen günlerde ayrı ayrı: Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akman, Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, Çarşamba Ticaret Borsası Meclis Başkanı Hacı Toraman, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Muharrem Yaralı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Servet Zeren, Meclis Başkan Yardımcısı Murat Yaralı, Meclis Üyesi Nurettin Öztekin, Meclis Üyesi Hüseyin Işık, Genel Sekreter Eftal Yetimoğlu, Çarşamba Kalkınma Proje Ofisi Müdürü Mehmet Akbulut, Çarşamba Kadın Çiftçiler Derneği üyesi hanımlar temsil etti.

Ahmet Naci KILAVUZ
Tarım Fuarına Çarşamba Damgası!