besttourbooking.com
Haberler
26 Temmuz 2018 Perşembe 15:21

Sosyal Güvelik Kurumundan, yapılandırmayla ilgili son başvuru tarihi olan 31 Temmuz duyurusu

Sgk’dan Yapılandırma Duyurusu
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Samsun Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünden yapılan duyuruda, “7143 sayılı Vergi ve Diğer Alacakların yeniden yapılandırılması ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun  ile paydaşlarımız 2018 yılı Mart ve önceki aylara ilişkin SSK işveren işsizlik Sigortası Primi, Damga Vergisi, ÖTV v.b. Borçları, İdari Para Cezaları, Ek-5, Ek-6, 2925 Primleri, 1479 Sayılı kanun, 2926 Sayılı kanun aynı zamanda Bağkur sigortalılarının dondurulan prim günlerinin ihyasını da kapsamakta ve birçok sigortalıya emeklilik yolu açmaktadır” denildi.

Samsun Sosyal Güvenlik İl Müdürü (SGK) Ünal Kaya da,  halk arasında 'vergi affı' olarak bilinen 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun kapsamında işleri olan vatandaşların işlerini halletmek için tüm il ve ilçe merkez müdürlüklerinin Cumartesi ve Pazar günleri de mesai yapacaklarını söyledi.

Duyuruda şu bilgilere de yer verildi. "Yapılandırılan borçlar, süresi içinde ödenmesi durumunda gecikme cezası ve zammının tahsilinden vazgeçilerek, borç aslı tutarı Yİ-ÜFE aylık değişim oranları dikkate alınarak hesaplanacak tutar ile birlikte ödenecektir. Yapılandırılan borçlar peşin ödenebileceği gibi 6, 9, 12 veya 18 taksit halinde de ödenebilecektir. Son başvuru tarihi 31 Temmuz 2018'dir. Yapılandırılan borçların peşin ödenmesi halinde Yİ-ÜFE aylık değişim oranlan dikkate alınarak hesaplanacak tutar yüzde 90 indirim ile ödenecektir. İdari para cezalarının asıllarından ise yüzde 50 indirim yapılmaktadır. Bu yapılandırma kanunu ile geçmişten gelen borçlarda büyük indirimler yapılmaktadır. Tüm paydaşlarımızı bu kanunun getirdiği kolaylıklardan faydalanmak ve daim detaylı bilgi almak üzere İl müdürlüğümüz ve sosyal güvenlik merkezlerimize davet ediyoruz. Bunun yanı sıra, e-devlet şifresi ile e -devlet sistemi üzerinden SGK ile ilgili birçok sorgulamayı yapmak mümkündür. Kamuoyundan isteğimiz, en yakın Sosyal Güvenlik Merkezine uğrayarak, kayıtlarını sorgulatmaları ve bu fırsattan yararlanmaları. Samsun İl Müdürlüğü ve 13 merkez müdürlüğümüzde paydaşlarımızın iş ve işlemleriniz, en hızlı şekilde bitirmek için çalışıyoruz. Bunun için de bu hafta sonu Cumartesi ve Pazar günleri tüm kurumlarımız açık olacaktır."

Ahmet Naci KILAVUZ