besttourbooking.com
Haberler
6 Mart 2015 Cuma 18:27

Fotoğrafçılık sanatıyla ilgilenenler Ufuk Çizgisi Fotoğraf Kulübünün organizasyonuyla Samsun Çarşambada bir araya geldi. Çarşamba Ticaret Borsası M.Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonunda açılısı yapılan sergi ve ödül törenine, Türkiyenin çeşitli illerinden kulübe üye olan fotoğrafçılar katıldı.

Sanatseverler Borsada Buluştu
YILIN FOTOĞRAFI BELİRLENDİ

Sergi, ödül töreni ve sunumlardan önce Borsa Konferans Salonu'nda açılış konuşmasını Ufuk Çizgisi Fotoğraf Kulübü'nün Kurucusu Behçet Atabek yaptı. Herkese emekleri için teşekkür eden Atabek, bu buluşmanın bir yıllık çalışmanın ve emeğin sonucu olduğunu belirtti. “2014 yılı içerisinde 291 gün boyunca her gün 50 fotoğrafın içerisinden günün fotoğrafı seçildi” diyen Atabek ödüle layık görülen fotoğrafların oluşumunu şu sözlerle anlattı:”Daha sonra haftanın ayın ve yılın fotoğrafları seçildi. Böylelikle her gün 50’şer fotoğraftan seçilen toplamda 15 bini geçen fotoğraflardan birer fotoğraf 291 fotoğrafı oluşturdu. Bunların arasından da hem ayın hem de daha sonra yılın fotoğrafı seçilen Ender Pekşen’in fotoğrafı birinciliğe layık görüldü”.

Programın sunum ve söyleşi kısmında ise katılımcılara OMÜ Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ata Yakup Kaptan "Fotoğrafın Yapısal Dili’ni" anlatırken öğretim görevlisi Atanur Sevim ise "Delta Günceleri" başlıklı sunum yaptı.

Programın üçüncü kısmında ise, Fotoğraf sanatçısı Faik Kaplan tarafından "çocuk gelinler" konulu sunum ve kısa film gösteriminin ardından fotoğraflarıyla dereceye girenlere plaket sunuldu. Fotoğraf sanatçıları organizasyonda son olarak ta serginin kurdelesini kesti.
Sanatseverler Borsada Buluştu
Sanatseverler Borsada Buluştu
Sanatseverler Borsada Buluştu
Sanatseverler Borsada Buluştu