besttourbooking.com
Haberler
25 Mart 2016 Cuma 11:43

Çarşamba Ticaret Borsası M. Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonunda, birlik üyelerine organik tarımın bölgede ki son durumu anlatıldı.

Organik Tarım Değerlendirildi
Toplantıda konuşan Çarşamba Organik Tarım Üreticileri Birliği Başkanı Dursun Güney, bizim sorunumuz organik tarımda derdimizi anlatamayışımız ve fiyat politikamızdır” dedi.

Çarşamba Organik Tarım Üreticileri Birliği üyelerine Başkan Dursun Güney tarafından bilgiler verildi. Çarşamba Ticaret Borsası M. Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya, birliğe üye üreticiler ile tarım danışmanları katıldı. Dursun Güney, organik tarımın; Dünyadaki, Türkiye’deki ve Çarşamba Bölgesinde ki yerini, sorunlarını ve çözüm önerilerini aktardı. Kendisinin adeta ekoloji aşığı olduğunu söyleyen Güney, her sene organik üretimden dolayı bin böcek daha doğada yaşayabiliyorsa bunun bir ibadet olduğunu dile getirdi. Çarşamba Ovasında ve yüksek kesim üretim alanlarında organik tarımda fındığın en başta geldiğini vurgulayan Güney, “Bu sezon bölgemizde 5 bin ton organik fındık üretimi gerçekleşti. Bunun 3 bin tonu organik birlik örgütleri üreticileri tarafından yapıldı. Ancak bu üretim rakamları düşüşe geçti. Çünkü organik fındıkta da diğer organik tarım ürünlerde de çiftçi maddi olarak karşılığını alamayınca vazgeçiyor. Devletimiz tarafından daha çok desteklenmeliyiz. Ve bizler fiyat politikalarında daha örgütlü olmalıyız. Daha çok birlikte hareket etmeliyiz” diye konuştu.

2016 Nisan ayında Birliğin seçimleri olduğunu da hatırlatan Güney, “Eğer bir aday da çıksa gönüllü olarak aday değilim. Çünkü başkalarında bu kapıyı açmalıyız. Yeni yönetim kurulu başkanımızla da hiç çekinmeden çalışacağım” dedi.

Ahmet Naci KILAVUZ
Organik Tarım Değerlendirildi
Organik Tarım Değerlendirildi