16 Kasım 2015 Pazartesi 11:02

Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odasında, Oda/Borsa üyeleri ile personeline ‘Dış Ticaret ve İşlemleri hakkında seminer verildi.

Oda'da Dış Ticaret Anlatıldı
YETER Kİ İHRACAT YAP

Eğitimi gerçekleştiren OMÜ Sürekli Eğitim Merkezi (OMÜ-SEM) eğitimcisi ve Terme MYO Dış Ticaret Programı Öğretim Görevlisi Murat Yavuz, devletin uyguladığı programlarla, iş adamlarına adeta; Yeter ki ihracat yap, ben destekçinim dediğini kaydetti. Devletin ihracat destekçisi olmasını hissetmenin büyük bir güç verdiğinin de altını çizen Yavuz, “İhracat yapmak istediğinizde dış ticarette A’dan Z’ye birçok destekler ve kolaylıklar var” dedi. Yavuz, dış ticarette devletin ihracatı teşvik ederken bazen bazı ürünlerde fiyat dengelemek için ithalatı da teşvik ettiğinin de altını çizdi.

Katılımcılara dış ticaretin temel nedenlerini anlatarak devam eden Öğretim Görevlisi Murat Yavuz, “Dış ticarete başlandığında yabancı dil bilme ihtiyacınızda oluşuyor. Dolayısıyla bir dil bildiğiniz de örneğin Fransızcayı öğrendiğinizde o ülkenin sosyal ve ekonomik kültürünü de öğreniyorsunuz” dedi.

Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası'nın toplantı salonunda 4 saat süren,  karşılıklı soru cevap şeklinde de geçen Dış Ticaret konusu 110 ayrı başlıkta katılımcılara aktarıldı. Eğitim programına; Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası, Çarşamba Ticaret Borsası, Ordu Ticaret Borsası, Terme Ticaret ve Sanayi Odası ile Bafra Ticaret ve Sanayi Odasından üye ve personeller katıldı.

Ahmet Naci Kılavuz
Oda'da Dış Ticaret Anlatıldı