9 Kasım 2018 Cuma 10:25

Çarşambada İkinci El Motorlu Kara Taşıtı Alım Satım Sınavı ve Büro Yönetimi Mesleki Eğitim kursunda başarılı olan adaylar mesleki yeterlilik belgelerini Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen törenle aldı.

İki Grup Kursiyer Belgelendi
13 Şubat 2018 Tarihli 30331 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanarak yürürlüğe giren ikinci el motorlu kara taşıtlarının ticareti hakkında yönetmeliğe istinaden, gerçek ve tüzel kişi tacirler ile esnaf ve sanatkârların ikinci el motorlu kara taşıtı alım satım faaliyetlerini kapsayan Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavı Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde 26-28 Ağustos 2018 tarihlerinde gerçekleştirilmişti.

Belge törenine; Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Turgay Begen, Çarşamba Halk Eğitim Müdürü Enver Şahin, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Başkanı Ahmet Yılmaz, ÇTSO Meclis Başkanı Muharrem Yaralı, ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi Kerim Çakır,  Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Sezai Atsan, Ticaret Borsası Genel Sekreter Yardımcısı Sercan Yaşar, Çarşamba Bedensel Engelliler Dernek Başkanı Mustafa Uçar ve kursiyerler katıldı.

Programda konuşan, ÇTSO Başkanı Ahmet Yılmaz öncelikle, Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan “İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik” ile hali hazırda ikinci el araç alım-satımı yapanlar ve bundan sonra sektörde çalışacak veya işyeri açacak kişiler için mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğunun getirilmiş olduğunu hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: ” Bölgemizde faaliyetini sürdüren ve yeni iş yeri açmak isteyenlere yönelik mesleki çalışmalarımız devam etmektedir. Bu kapsamda Motorlu Kara Taşıtı Alım Satım Sorumlusu Seviye 5 mesleki yeterlilik sınavını düzenledik. Odamıza üye olsun ya da olmasın tüm firmalarımızın belgelendirme çalışmalarında desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz, Belgesini alan firmalarımıza ticari hayatlarında başarılar diler, mesleki yeterlilik belgelerinin hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.

Büro Yönetimi Mesleki Eğitim Projesi’ne de değinen ÇTSO Başkanı Ahmet Yılmaz; “Türkiye İş Kurumunun Engelli ve Eski Hükümlülere Yönelik Proje Destekleri 2017-2 döneminde başvurusu yapılan proje komisyon tarafından uygun görülerek onaylanandı ve Çarşamba Ticaret Borsası, Samsun Çalışma ve İş Kurumu, Samsun Engelliler Federasyonu, Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği ve Çarşamba Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü işbirliğinde uygulandı.  Projede ilçemizde 10 Bedensel Engelliye Büro Yönetimi ve Sekreterlik alanında 824 saat Mesleki Eğitim verildi. Kursiyerlerimiz için amacımız,   toplumsal entegrasyonlarına ve rehabilitasyonlarına yardımcı olarak, istihdamlarına katkı sağlamaktır. Bu bağlamda tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyor, belgeleri ile başarılı olmalarını diliyoruz” dedi.

Konuşmanın ardından kursiyerler katılımcılardan belgelerini aldı.

Ahmet Naci KILAVUZ
İki Grup Kursiyer Belgelendi