besttourbooking.com
Haberler
6 Mart 2015 Cuma 18:26

TOBB(Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu kendi adının verildiği, Çarşamba Ticaret Borsası M.Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonunun kurdele kesimini yaptı.

Hisarcıklıoğlu, İsminin Verildiği Salonu Açtı
Çeşitli programlara ve ziyaretlere katılmak üzere Samsuna gelen Hisarcıklıoğlu il merkezinin ardından akşam Çarşamba’ya geldi.  “Çarşamba Ticaret Borsası M.Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonu’nun da düzenlenen törende Hisarcıklıoğlu, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası ile Çarşamba Ticaret Borsası’na kayıtlı olan, 2013 yılı kurumlar ve gelirler vergisi rekortmenlerine plaket verdi. Çarşamba Ticaret Borsası Başkanı Kazım Yılmaz’da 2013 yılı Çarşamba İhracat Rekortmeni olarak plaketini Hisarcıklıoğlu’nun elinden aldı. Törende ayrıca Oda ve Borsaya 40 ile 35 yıllık kayıtlı üyelerde plaketle ödüllendirildi.  Ödül törenin ardından Hisarcıklıoğlu isminin verildiği“Çarşamba Ticaret Borsası M.Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonu’nun”  sahnede Çarşamba protokolüyle birlikte kurdele kesimini yaptı. Ardından Ticaret ve Sanayi Odasına da geçen Hisarcıklıoğlu burada odanın inşaatından sonra yeni açılan hizmet büroları içinde kurdele kesti.

ÇARŞAMBAYA ÖVGÜLER YAĞDIRDI

İsminin yazılı olduğu kürsüye çıkarak, uzun yıllar sonra ilk kez Çarşamba’ya geldiğini vurgulayan ve Çarşamba’da olmaktan dolayı memnun olduğunu ifade eden TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu; “Çarşamba’da vizyon sahibi bir Kaymakam ve Belediye Başkanı olduğunu görüyorum. Bu ilçenin geleceği aydınlıktır. Çarşamba’da Odamız ve Borsamızın dayanışması, bu birlik ve beraberliğiyle de yaptıkları çalışmalarla ilçeye her zaman değer katacaktır. Görülüyor ki belediye başkanımızın da ilçenin gelişmesinde ve ilerlemesin de büyük katkıları var. Kendisini sizlerin huzurunda kutluyorum” dedi.

İSMİ VERİLEN İKİNCİ YER

Adının verildiği Çarşamba Ticaret Borsası Konferans Salonu’na da değinen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, isminin okul, cadde, yol ve çeşitli salonlara verilmek istendiğinin ancak bunu kabul etmediğinin altını çizerek, Borsa Başkanı Kazım Yılmaz’a bakarak; “fakat sizin bu teklifinizi kabul ettim.  Şuan bir Kayseri’de adıma yer var. Birde artık Çarşamba’da oldu. Bakın Çarşambalılar olarak artık hemşeri olduk” deyince salonda alkışlandı. Alkışların ardından Hisarcıklıoğlu; ”Kazım Başkanıma teşekkür ediyorum” dedi.  

KAREKODLU ÇEKİN VAR MI?

Ekonomi hakkında da konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu iş dünyasını yakından ilgilendiren “karekod” çalışmalarında sona gelindiğini ifade etti. Ticaret ve sanayi kesiminin sıkıntılarının birbirleriyle örtüştüğünü ve ortak sorunları bulunduğunu anlatan Hisarcıkloğlu, şunları kaydetti: “Sayın Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Bankalar Birliği’yle ortak bir toplantı gerçekleştirdik. İnşallah mevcut çeklerin yanına karekodlu çekler girecek. Yakında çalışmalar bitecek diye bekliyoruz. Bu olduğu zaman şimdiki gibi hedefi görmeden atış yapmayacağız. Karekodlu çekin manası şu, ‘bugün geldiniz, Rıfat sizden alışveriş yapmak istiyor. Karekodlu çekin var mı?’ diyeceksin. Bir normal çekin olacak, bir de karekodlu çek olacak. Karekodlu çekin farkı şu, bu çeki aldığınız zaman benim bütün ticari geçmişimi görebileceksiniz.”

Tören sonunda Hisarcıklıoğlu “Yunus’un Gül Bahçesinden” isimli kitabı Oda ve Borsa Başkanlarına hediye ederken Çarşamba TSO ve ÇTB Başkanları da Hisarcıklıoğlu’na Çarşamba anısına hediyeler takdim etti.

Çarşamba’da ki programa; Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi mezunu olan Salıpazarı Kaymakamı İskender Çolak, Çarşamba Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Muhammet Karaca, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Özel TOBB ETÜ Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Eren, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Halit Doğan, Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Hasan Temiz,  Çarşamba Ticaret Borsası Başkanı Kazım Yılmaz, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, çevre oda ve borsa başkanları, üyeleri ve Çarşamba’da ki oda başkanlarının yanı sıra davetliler katıldı.
Hisarcıklıoğlu, İsminin Verildiği Salonu Açtı
Hisarcıklıoğlu, İsminin Verildiği Salonu Açtı
Hisarcıklıoğlu, İsminin Verildiği Salonu Açtı
Hisarcıklıoğlu, İsminin Verildiği Salonu Açtı
Hisarcıklıoğlu, İsminin Verildiği Salonu Açtı
Hisarcıklıoğlu, İsminin Verildiği Salonu Açtı
Hisarcıklıoğlu, İsminin Verildiği Salonu Açtı
Hisarcıklıoğlu, İsminin Verildiği Salonu Açtı
Hisarcıklıoğlu, İsminin Verildiği Salonu Açtı