11 Mayıs 2018 Cuma 14:49

Tarım Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından, Ordu İl tarım Müdürlüğü ev sahipliğinde bölgenin en önemli tarımsal ürünü olan fındıkta rekolte tahmininde en doğru ve en sağlıklı sonuca ulaşabilmek amacıyla sektörle ilgili tüm paydaşların katılımları ile birlikte Fındıkta Rekolte Tahmini Eğitimi düzenlendi.

Fındıkta Rekolte Tahmini Eğitimi Düzenlendi.
Eğitim Fatsa’da bir otelin konferans salonunda iki gün sürdü.

Ordu İl Tarım Müdürlüğü organizasyonunda gerçekleşen eğitime; Fatsa, Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, samsun, Sinop, Tokat ve Trabzon’dan: Tarım Müdürlükleri, Ziraat Odaları, Oda ve Borsalar ile Fiskobirlik, Karadeniz Fındık İhracatçılar Birliği,Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü temsilcileri katıldı.

Salon ve arazide yapılan eğitimlerin ilk gününde: Fındığın bitkisel özellikleri ve iklim isteği ve fındığın biyolojisi konularını, Ziraat Yüksek Mühendisi Yusuf Bilgen; fındık çeşit özellikleri ve rekolte tahmini hesaplama yöntemini,  Ziraat Yüksek Mühendisi Selda Kayalar Balık anlattı.

İkinci gün ise fındık bahçesinde uygulamalı çotanak sayımı ve rekolte hesaplanması yapıldı.

Programa Çarşamba Ticaret Borsasından Genel Sekreter Eftal Yetimoğlu ile Genel Sekreter Yardımcısı Sercan Yaşar katıldı.
Fındıkta Rekolte Tahmini Eğitimi Düzenlendi.