besttourbooking.com
Haberler
29 Ekim 2017 Pazar 14:01

Çarşamba Ticaret Borsası (ÇTB) Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 94üncü yıl dönümünü kutladı.

“ Cumhuriyetimizin 94. Yılı Kutlu Olsun ” .
ÇTB Başkanı Kazım Yılmaz, "Bugün, millet olarak istiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz son büyük mücadele olan, Anadolu'yu düşmandan temizlediğimiz, Kurtuluş Savaşımızı zafere ulaştırmamızın ardından ilan ettiğimiz Cumhuriyetimizin 94. kuruluş yıl dönümüdür. Bu yıl dönümü ve aynı zamanda Özgürlük ve Bağımsızlığımızın sembolü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” dedi.

ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 93’üncü yıldönümü nedeni ile yazılı bir açıklama yayımladı.

Cumhuriyetin farklı bir anlama sahip olduğunu belirten Yılmaz, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluşunun 94. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla, heyecan ile kıvançla yaşıyor ve kutluyoruz. Yüce Türk milletinin şanlı ordumuz ile birlikte yazdığı bir destanın ardından, Türkiye Büyük Millet Meclis’imizin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimini ilan etmesinin anısı ilelebet yaşayacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyetin onuncu yılı kutlamalarının yapıldığı 29 Ekim 1933 tarihinde verdiği 10. Yıl Nutku'nda, bu günü en büyük bayram olarak nitelendirmiş ve ardından, ‘Cumhuriyeti biz kurduk. Onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz’ demiştir. Bizlerde Atatürk’ün bıraktığı Cumhuriyete sahip çıkıyoruz. O dönemde de adını tarihe altın harflerle yazdırmış milletimiz, her buhranın üstesinden gelmeyi başarmış ve her defasında dünya sahnesinde hak ettiği yerini almıştır.

Bu düşüncelerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve hayatlarını bu şanlı bağımsızlık mücadelesine vermiş aziz şehitlerimizi, saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz” diye konuştu.

Ahmet Naci KILAVUZ