13 Kasım 2015 Cuma 10:59

Çarşambalı Yazar Kenan Koç, Çarşamba Ticaret Borsası M.Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonunda, Çarşamba Ev Hanımları Derneği üyesi kadınlarla söyleşi yaptı.

Çarşambalı Yazar Koç, Ev Hanımlarıyla Söyleşi Yaptı
Çarşambalı eleştirmen, yazar ve şair Kenan Koç, söyleşisinde kadınlara, “Cesur olun birlik olun.” dedi.

Çarşamba Ev Hanımları Başkanı Derneği Saniye Şen’in teşekkür konuşmasının ardından söz alan Koç, “Bir gün Cengiz Han, çevre hanları toplantıya çağırır. Bütün hanlar, halka oluşturacak düzendeki minderlere otururlar. Hakan’ın gelmesini beklerler. Cengiz Han yanında eşi Börte ile gelir ve onu sağ tarafına oturtur. Gelenek gereği soldan başlayarak hanlar kendilerini tanıtırlar. Son konuk da kendini tanıtınca sırada Börte Kadın vardır. Burada sözü Cengiz Han alır ve ‘Ben hepinizin hanı Cengiz Han’ım. Bu da benim Han’ım Börte’dir.” diyerek hanım sözünün başlangıcını anlattı.

Ev hanımlarına “Kaçınızın yemek yaptığında elinize sağlık deniliyor” diye soran yazar, "Sizler Peygamber Efendimizin söylediği gibi bizlere emanetsiniz. Halamız, anamız, kardeşimiz, hayat arkadaşımızsınız haklarınıza sahip çıkmalısınız.” dedi.

İşinin, eleştirmek ve kadınlara kutsal olduklarını hatırlatmak olduğunun altını çizen Koç, şunları kaydetti: “Ne deniliyor? ‘Kadının sırtından sopayı karnından sıpayı eksik etmeyin. Bu sözü asla kabul etmiyorum. Bu düşünceye sahip olan insanları da kusura bakmayın ama gene ana olarak sizler eğitiyorsunuz. Lütfen çocuklarımızı yetiştirirken sizlerde kadının kutsallığını evlatlarınıza öğretin. Sizler çektikleri sıkıntılarda lütfen susmayın. Kadınların birlik olması lazım derken işte buna siz dernek olarak örneksiniz. Cesur olun birlik olun.”

Yazar Kenan Koç, program sonunda ikinci kitabı olan Çığlıkların Valsi’ni imzaladı.
Çarşambalı Yazar Koç, Ev Hanımlarıyla Söyleşi Yaptı