besttourbooking.com
Haberler
16 Şubat 2016 Salı 11:27

Çarşamba Ticaret Borsası M. Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıda Ticaret ve Sanayi Odasına üye inşaat sektörü mensuplarına ve Borsa üyelerine alanında uzman kişiler tarafından hibe ve destekler anlatıldı.

Borsada, İnşaat Sektörüne Hibe ve Destekler Anlatıldı.
Açılış konuşmasını yapan, katılımcılara teşekkür eden  ÇTSO Başkanı Ahmet Yılmaz, Bölgesel  Kalkınma Proje Ofisini anlattı. Ofisin kapısının tüm üyelere açık olduğunun özellikle altını çizen Yılmaz, “Bizler hibe ve destek veren kurumlara proje oluşturabilmeniz için tüm rehberlik hizmetlerini size vermeye hazırız" dedi.

BÜYÜK BİR POTANSİYELE SAHİBİZ

Toplantıda konuşan Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız katılımcıları selamladıktan sonra, “Bu toplantıyı önemsiyorum. Çünkü kalkınmak, ekonomik projelerle gerçekleşiyor” dedi.  Çeşitli  engelleri aşarak hep birlikte Bölgesel  Kalkınma Proje Ofisini kurduklarını söyleyen Yıldız, “Çarşamba, Terme, Salıpazarı ve Ayvacık ilçeleri olarak birbirimizle sürekli bağlantılıyız.  Ayvacık’ta ki konu Salıpazarı’nı, Çarşamba’da ki olan Terme’yi ilgilendiriyor. Biz birlikte dinamiğiz. Bu yüzden biz büyük bir potansiyele sahibiz. Bölgede ekonomiyi canlandıracak birçok projemiz var” ifadeleriyle konuştu.

UZMANLAR BİLGİLER VERDİ

Açılış konuşmalarının ardından inşaat sektörü mensuplarına ve Borsa üyelerine,  alanında uzman kişiler tarafından hibe ve destek uygulamaları anlatıldı. Çarşamba Bölgesel  Kalkınma Proje Ofisi Müdürü ve Proje Uzmanı Ayfer İlhan Oda ve Borsa üyelerine nasıl ve hangi alanlarda hizmet verdiklerini açıkladı. KOSGEB Uzmanı Hakan Gürel kendi alanlarındaki destekleri paylaşarak bu desteklerden faydalanabilmek için izlenilmesi gereken yolları aktardı. Ticaret Odası Genel Sekreteri Gültekin Sürül, inşaat sektöründe çalışan meslek elemanlarının mesleki yeterlilik belgesi alması gerekliliği konusunda bilgiler verdi.TKDK (Türkiye Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu) Proje Başvuru Yönetimi Birim Amiri  Tolga Özongan kurumun destek ve hibe alanlarını ve takip edilmesi gereken yolları katılımcılarla paylaştı. SGK İl Müdürü Ünal Kaya, işveren ile işçi ilişkilerini sosyal güvenlik açısından anlattı. İş Kur İl Müdür Yardımcısı Ayhan Keleş, alanlarında detaylı sunum yaptı. OKA uzmanı Fatih Çatal, kurumlarının destek ve hibe programlarının nasıl işlediğini detaylarıyla ifade etti. Tarım İl Müdür yardımcısı Nail Kırma’da tarımsal alanda kurumlarının çalışmalarını aktardı. Uzmanların sunumlarının ardından katılımcıların soruları cevaplandırıldı.

Ahmet Naci KILAVUZ
Borsada, İnşaat Sektörüne Hibe ve Destekler Anlatıldı.
Borsada, İnşaat Sektörüne Hibe ve Destekler Anlatıldı.
Borsada, İnşaat Sektörüne Hibe ve Destekler Anlatıldı.
Borsada, İnşaat Sektörüne Hibe ve Destekler Anlatıldı.
Borsada, İnşaat Sektörüne Hibe ve Destekler Anlatıldı.