besttourbooking.com
Haberler
27 Aralık 2016 Salı 12:50

Çarşamba Ticaret Borsası Başkanı Kazım Yılmaz, Borsa üyelerinin, Nefes Kredisine başvurabileceklerini duyurdu.

Borsa Üyeleri, “ Nefes Kredisi ” Kullanabilecek!
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) ve ona bağlı oda-borsaların öncülüğü ve finansal katkısıyla, Kredi Garanti Fonu’nun teminatıyla, Ziraat Bankası ve Denizbank işbirliğinde hayata geçirilen Nefes Kredisi’ne artık Çarşamba Ticaret Borsası üyeleri de başvurabilecek. Her bir üye dilerse 100 Bin TL kredi kullanabilecek.

TOBB’un anlaşma yaptığı bankalar olan Ziraat Bankası ve Denizbank’ın Çarşamba Şubeleriyle Çarşamba Ticaret Borsası proje kapsamında çalışmaya başladı. KOBİ’ler, üye olduğu Çarşamba Ticaret Borsası’ndan alacakları üyelik faaliyet belgesiyle, Ziraat Bankası ve Denizbank Çarşamba şubelerinden, yıllık yüzde 9,90 - aylık yüzde 0,825 faizle 1 yıl vadeli kredi kullanabilecek.

KOBİ’lere yüzde 10’un altında faizle kredi kullandırmalıyız yaklaşımıyla gerçekleştirilen proje için önce TOBB ile 365 oda ve borsanın elini taşın altına koyduğunu belirten Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz,”Şehrimizin iş dünyası için bizde Ziraat Bankası ve Denizbank Çarşamba Şubeleri ile çalışmaya başladık. Bu çalışma çerçevesinde bankalara aktardığımız finans kaynaklarıyla artık Borsa üyelerimiz de Nefes Kredisi’ne başvurabilecek ve her bir üyemiz 100 Bin TL kredi kullanabilecek” açıklamasını yaptı.

“Nakit akışının çok önemli olduğu bir dönemdeyiz” diyen Kazım Yılmaz, KOBİ’ler İçin Nefes Kredisi”nin Çarşamba’nın iş dünyasına büyük ivme ve moral kazandıracağını da belirtti. Yılmaz, TOBB önderliğinde imzalanan bu protokol ile riskin yüzde 85’lik kısmını Kredi Garanti Fonu’nun, yüzde 15’lik diliminin ise bankalar tarafından karşılanmış olduğunu da sözlerine ekledi.

Bu dönemde özellikle KOBİ niteliğindeki firmalarımızın buna ihtiyacı vardı” diyen Kazım Yılmaz, “ KOBİ’lerimizin bu dönemde en önemli sorunu teminatlandırma oluyor. Anı zamanda KOBİ’ler yüzde 15 ile yüzde 18 arasında faizle kredi kullanıyor, faiz baskısından nefes alamıyordu. Bu da KOBİ’lerin hem rekabet edebilirliğini hem de ekonomik varlıklarını sürdürebilmelerini riske sokuyordu. Bu anlamda çok önemli bir projeyi hayata geçirmiş oluyoruz. 2017 yılının başında olan bu uygulamanın KOBİ’lerimize ve Çarşamba iş dünyamıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Ahmet Naci KILAVUZ