besttourbooking.com
Haberler
13 Kasım 2013 Çarşamba 17:28

Çarşamba Ticaret Borsası Meclisine Oryantasyon Eğitimi çerçevesinde 5174 sayılı kanun anlatıldı.

Çarşamba Ticaret Borsası Meclisi’ne Midilli Restorant’ta Oryantasyon Eğitimi verildi. Eğitimi Borsa Genel Sekreteri Eftal Yetimoğlu verdi. Akşam Yemekli Eğitim Programında Meclis Başkanı ve Meclis Üyelerine 5174 Sayılı, 106 maddelik Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu anlatıldı.

Mevcut yasalar çerçevesinde Borsaların Dünya’da ki ve Türkiye’de ki yeri ile katkılarının neler olduğunu anlatarak programa başlayan Genel sekreter Yetimoğlu; “bu kanun ile bizlerin görevleri yetkileri ve her türlü işlemlerimizin nasıl yapılacağı tek tek anlatılmaktadır. Örneğin ilçelerde artık yeni Borsalar kurulamıyor. Ama Borsalar şube açabiliyorlar. Borsalarda yapılan işlemlerimizin tamamı TOBB’ DA ve Bakanlıkta anında görünüyor” olduğunu kaydetti. Yetimoğlu, Kotasyondaki ürünlerin alım satımını yapanların Borsalara kayıt yaptırmak zorunda olduklarının da altını çizerek, “alım satım yapanlar satım tescillerini de Borsaya yaptırırlar” dedi.  Yetimoğlu daha sonra 106 maddelik 5174 sayılı kanunu slaytlar eşliğinde meclise anlattı.

Üç saat süren eğitim programına, Çarşamba Ticaret Borsası Meclis Başkanı Nurettin Öztekin, Meclis Başkan Yardımcısı Yüksel Arabacı, Borsa meclisi Üyeleri; Ercan Onay, Fikret Çalışkan, Mehmet Arslan ve Sezai Atsan ile Borsa Yönetim Kurulu Üyesi Ali Toraman katıldı