11 Haziran 2015 Perşembe 10:09

Çarşamba ekonomisinin, Oda ve Borsanın projelerinin istişare edildiği toplantıda konuşan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yılmaz, Çarşamba Ticaret Borsası ile birlikte Çarşamba Bölgesel İş Geliştirme Merkezini kuracaklarını söyledi.

Başkan Yılmaz’ın konuşmasından sonra,  “Çarşamba Bölgesel İş Geliştirme Merkezi” ile ilgili Makro Samsun Danışmanlık firması tarafından oda ve borsa meclis üyelerine bir sunum yapıldı.

Çarşamba Bölgesel İş Geliştirme Merkezi’nin kurulduğunda,  Oda ve Borsa üyelerine, katma değer katan, sonuç odaklı, fayda sağlayan, etkin hizmetler sağlayan, bir yapı olarak tasarlanmıştır diyen Danışman Oğuzhan Acar” Merkez,  sürdürülebilirliğinin sağlanması adına, kendi gelirlerini oluşturabilen, kendi projelerini üretebilen ve bölgenin kapasitesinin gelişimine destek olan bir vizyon doğrultusunda planlanmıştır. Günümüzde KOBİ’lere ve bununla birlikte Ticaret ve Sanayi Odaları gibi iş destek mekanizmalarına yönelik, birçok finans kaynağı bulunmaktadır. Ancak, bu finans fırsatlarına, yabancı dil, proje tasarımı ve uygulama yeteneği, İhtiyaç ve beklentilerin doğru analiz edilememesi gibi birçok sebepten dolayı, firmalar ve iş destek mekanizmaları yeterince ulaşamamaktadır. Özetle, Çarşamba Bölgesel İş Geliştirme Merkezi bölgenin kaynaklarını hizmete dönüştürecektir’’ dedi.